Çünkü Android çoklu işlem yapabiliyorken iOS bunu yapmıyor. O yüzden Android telefonlar fazla RAM kapasitesi ister, ama IOS'da 2 GB RAM bile gayet rahat bir şekilde çalıştırabiliyor. Hem Android gayet stabil bir işletim sistemi, gidip Samsung'un Xiaomi'nin telefonlarını kullanıp Android kötü diyemezsiniz çünkü bu markalar saf Android arayüzü yerine kendi arayüzlerini entegre edip kendi sistemlerini içine gömüyorlar. Google pixel bir cihaz kullanınca Android'in IOS'tan daha iyi olduğunu anlayacaksınız.
İşletim sistemini araştıramıyor musunuz? İşletim sistemi farklı programlama dilleriyle yazılmış, farklı kişilerin ürettiği bir şey. Sizin dediğiniz şey arayüz. Android ve iOS desem normal bir insan bunların farklı işletim sistemleri olduğunu anlar. Ayrıca S23'e bile Windows kursanız Minecraft'ta maksimum 3 FPS alabilirsiniz.
Dostum her mesaja emote atınca havalı felan olmuyorsun.
Cidden anlama sorunların var. Bir bilgisayarı Windows 10’dan Windows 11’e güncellersen bu yükseltme olur. Windows’dan Linux’a geçersen işletim sistemini değiştirmiş olursun.
Senin anlamadığın şey aynı şeyin IOS'ta da yapılabiliyor olması. Sadece iOS güvenliği nedeniyle kapalı sistem olduğu için JB edilmesi için zaman harcanıyor. Sistem kırılacak ta farklı sistem port edilecek te derken telefon eskiyor kimse port etmiyor. Bu kadar basit.
İşletim sistemini araştıramıyor musunuz? İşletim sistemi farklı programlama dilleriyle yazılmış, farklı kişilerin ürettiği bir şey. Sizin dediğiniz şey arayüz. Android ve iOS desem normal bir insan bunların farklı işletim sistemleri olduğunu anlar. Ayrıca S23'e bile Windows kursanız Minecraft'ta maksimum 3 FPS alabilirsiniz.
Bir arkadaşım Poco F1'e windows kurarak GTA V bile oynamıştı, ek olarak ne alaka?
Bak dostum, MIUI ve LineageOS Android tabanlı farklı işletim sistemleri, ben böyle düşünüyorum. Katılmamanıza da hak veririm. Ama Android telefonların işletim sistemlerinin değiştirilebilmesi gerçeğini niye yalanlıyorsunuz? Tek dedikleriniz "Android değişmek işletim sistemi değişmek değil."
Cevap verdim. Aynı sistemler iOS cihazlara da port edilse iOS cihazlara da kurulabilir ama port eden yok. Ayrıca gidip te Windows kurulamıyor deyince Windows 10 IoT Edition'dan bahsetme şimdi