Bir insan neden bir ele yatkın olur?

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Bunun nedenini merak ediyorum. Ben küçükken solakmışım ve dinsel veya batıl nedenlerden ötürü sağ elimi kullanmam için zorlanmış. Peki doğuştan neden bir insan bir ele yatkın olur? İkisini de aynı dereceye getirmek mümkün müdür?

Bu insanın beyniyle ilgili birşey diye düşünüyorum eğer sağlaksan ve sol elini kullanmaya çalışırsan bir süre sonra solak olabilirsin benim matematik öğretmenim 2 elini de eşit derecede kullanabiliyor ayrıca dinsel olarak sağ el kullanımı tamamen batıl inanç bence gereksiz ve saçma.

Evrim.

Bahsettigin duruma Ambidexterity deniliyor ( Turkcesi var mi bilmiyorum ) Ambidexterity - Wikipedia

Yapilan arastirmalarda, her iki elini de esit oranda kullanan insanlarin buyuk cogunlugunda mental problemlere yatkinlik gozlemleniyor. ( DIkkat daginikligi, odaklanama gibi problemler ) O yuzden ilk etapta avantaj gibi gorunen bir dezavantaj bu ozellik.

Yine de her iki elini de esit oranda kullanabilen ve yuksek IQ lu insanlar, epey nadiren olsa da bulunuyor. Ornegin Da Vinci bunlardan biri. Her iki elini de yazmak ve resim yapmak icin kullanabiliyordu.

Muhtemelen evrimsel surecte bu yatkinliga sahip bireyler eleniyor ve sadece tek bir tarafi kullananlar cogunluga ulasiyor.

Peki ben şu anda küçüklüğümde olduğum gibi sol elimi de kullanabilir miyim? Her ne de olsa en başta solaktım.

Solak olmak istemek değil de iki elimi de senkronize kullanmak istiyorum. Piyanoda olsun başka şeylerde olsun bana zorluk çıkartıyor.
Eğer sol elini kullanmak istiyorsan kademeli olarak yapmalısın örneğin ilk olarak basit şeyleri sol elinle yap dişini sol elinle fırçala bardağı sol elinle tut vesaire daha sonra daha sık yaptığın şeyleri sol elinle yapmaya başla örneğin sol elinle telefon kullan bu sayede beynin zamanla sol eline yatkınlık gösterir.

Peki ben şu anda küçüklüğümde olduğum gibi sol elimi de kullanabilir miyim? Her ne de olsa en başta solaktım.

Muhtemelen kullanabilirsin, ama bence sag eli kullanmak daha iyi, cunku cogu alet, makina saglaklar dusunulerek tasarlaniyor. Senin yerinde olsam arada sol elle de antreman yapardim, guzel bir ozellik bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…