Bir insan neden kendini beğenmez?

Bana göre dışarıda sosyalleşmek arkadaşlarınla takılmak vs. oyunlardan daha mantıklı geliyor. Yapacak bir dolu aktivite varken ekran başında 5-10 saat kalmak pek de çekici değil açıkcası.
Örnek verdim zaten, tabii ki gerçek hayat daha mantıklı oyunlara kıyasla. Bir şeyler öğrenmek, kendini geliştirmek daha önemli.

Kız arkadaşım hayalindeki çocuğu buldu gayet mutlular aylardır. Aynı sınıftalar. Ben hala bulamadım. Çocuk yakışıklı. İbadetlerini yapıyor. Dersleri çok iyi sınıf birincisi. Tüm sporları iyi oynuyor. Keko değil. Parası var. Bende hiçbiri yok. Bazen diyorum Allah beni niye böyle yaratmış diye 😕. Yurt dışından göç edip gelmesine rağmen benden iyi. Bende hiçbiri yok bunların. Robot gibiyim. Tipimi beğenmiyorum. Hiç formum yok. Becerim yok. Kız arkadaş konusunda yeteneksizim. Kendimi beğenmiyorum. Bunlar basit gelebilir ama beni etkiliyor. Bu algıdan nasıl kurtulabilirim? En sonunda psikiyatriye gideceğim galiba.

Hocam konudan bağımsız sevgilin ya da eski sevgilin hayalindeki çocuğu buldu sandım korktum bir anda, arkadaşınmış 😪

En büyük düşmandır kıyas yapmak.

Katılıyorum, mesela hiç kötüsüyle kendimizi karşılaştırmıyoruz. Veya arkadaşın anlattığı çiftin sonunu bilmiyoruz.

Hocam konudan bağımsız sevgilin ya da eski sevgilin hayalindeki çocuğu buldu sandım korktum bir anda, arkadaşınmış 😪

Katılıyorum, mesela hiç kötüsüyle kendimizi karşılaştırmıyoruz. Veya arkadaşın anlattığı çiftin sonunu bilmiyoruz.
Biz insanoğlu hep böyleyiz, her zaman bizden daha iyisiyle kıyaslarız kendimizi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı