Bir insana durduk yere büyü yapılır mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Büyü diye bir şey yoktur.
Olsa bile o büyücüler zengin olurlardı size büyü yapmak için para alacaklarına.

Oluyolar zaten cinci hocalar bez parçalı kadınları dolandırıp yiyorlar paralarını cübbeli Ahmet vilları Mercedes'leri nasıl alıyor sanıyorsunuz keriz dindarları kandırarak.

@129592 Çoğu toplum bu dogmalarını tam olarak yıkamadı, sorun şu; bu dogmalara bir millet ne kadar gömülürse "gerçekte de" o kadar gömülüyorlar. Bunu kullanan bir azınlık zenginlik içinde boğulurken halk fakirlik ve geri kalmışlık içinde boğuluyor, hepsi de buna razı. Bize fakirliği övenler neden israf içindeler diye düşünmezler, çocuklarını buradaki dini okullarda okutmak yerine neden yurt dışına gönderdiklerini sorgulamazlar.

Öncelikle büyü yalan falan değildir gerçektir büyü yapan da yaptıran da Allah'a şirk koşmuş olur ve ebedi cehennemliktir benim aileme zamanında çok yapılmış öyle bir büyü yapmışki evdeki herkes birbiriyle kavga ediyormuş birbirlerini öldürmek istiyormuş sonra dedem hocaya gitmiş durum böyle demiş hoca demişki evin camın hizasında toprağı kaz orada bulursun demiş ve bir camın altından çıkmış şişenin içine büyüyü yazmış mezar suyu diye bir şey dökmüş falan tabii sonra büyü bozulunca herkes normale dönmüş 5 vakit namaz kılıp kur-an'ı kerim oku Allah'a sığın hiçbir şey olmaz.

Niye fetva verme çabasını girdin sen şimdi?

Merhaba arkadaşlar. Biri bana büyü yapar mı diye korkuyorum. Aslında boş bir korku ama yine de insan duydukça bu olayları ürperiyor. Büyü durduk yere bir insana yapılır mı?

Gece gece korku filmi izlersen böyle olur. Cin diye bir şey yok. Büyü var mı, yok mu; ondan emin değilim. Nas, Felak oku; geçer.

Sanırım komşum falansınız da bu kadar kesin konuşuyorsunuz. Yalan yok ilginç gelir ama dalga geçilecek bir şey değil çünkü biliyorum onlar için de kendi tanrıları en yücesi yani bir şey diyemem. İsteyen inanır isteyen inanmaz ona da karışamam sonuçta kendi irademiz var ama bir kişi benim fikirlerime, görüşlerime saygı duy diyorsa ama başkasının inancı, düşüncesi veya fikriyle alay ediyorsa o, o kişinin acizliğidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…