Bir işe başlamakta çok zorlanıyorum, en sevdiğim işe bile başlayamıyorum :(

Foxie

Gigapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus TUF Gaming X570-PLUS(WI-FI) | Ryzen 7 5800X | Asus ROG Strix RTX 3080 10G LHR | Phanteks P500A DRGB | Corsair Force MP600 1TB SSD | Kioxia Exceria G2 1TB SSD | GSKILL RipjawsV 16x2 32GB 3200Mhz CL16 | Cooler Master G800 800W 80+ Gold | MSI MAG274QRF-QD 2K-165HZ 1ms 27" | Asus TUF Gaming VG259QR FHD - 165HZ 1MS 24.5" | Logitech MX Mechanical Mini | HyperX Pulsefire Raid | Logitech G733
Meslek
Game Developer
Böyle bir sorunum var aşırı üşengecim. Gerek ders çalışmak olsun, gerek başka bir şey, zorunlu olmadıktan sonra yapamıyorum, zorunlu derken yani diyelim ki bir arkadaşım benden bir şey istedi onu ne yapar, ne eder yapardım.

Mesela şu anda 10 parmak programını indirip klavyede daha hızlı yazabilmek istiyorum, buna ihtiyacım var ama zorunlu değil. Farklı bir örnek, Visual studio yu açıp bir şeyler denemek hocanın verdiği sene sonuna yetiştireceğim projeye başlamak istiyorum, unity de ki oyunuma devam etmek istiyorum. Ama yok yapamıyorum başlarsam devamı geliyor, ama başlayamıyorum sanki çok zorlanacakmışım gibi geliyor. Yaparken zevk de alıyorum ama yani ne bileyim, ön yargımı diyeyim artık. Yoksa zamanında kötü şeyler yaşadığım için bende kötü bir yer mi edinmiş.

İşe başlayamıyorum. Bunun önüne nasıl geçebilirim? Sırf bu yüzden çoğu şey için geç kaldığımı düşünüyorum bakıyorum çevreme herkes bir şeyler yapmış ama ben yerimde sayıyorum. Yaptığım işte de kötü değilim yani sıkılmıyorum kolay kolay. AMA BAŞLAYAMIYORUM OLMUYOR!!.

Bu olay sende biraz etki yapmış. Yapacağın tek şey başlamak inan gerisi geliyor. Her gün 10 dakika ayır. Sonra 20 dakika ayır. Kendini gaza getir açıkçası. Moralini topla çalışmaya başla.

Kendini motive etmeye bak sen. Başlarsan daha güzel şeylerin olabileceğini göz önünde bulundur. Birazda istekli olmaya çalış açıkçası.

Aynı huy biraz bende de var, özellikle ders çalışma konusunda.

Eğer bir işi yapmayı kafana koyduysan, o anda daha gerekli bir iş yapamayacağına ve o işi yapmadığın takdirde boş boş duracağına kendini inandır. Hiçbir şey yapmamamın, gereksiz bir işi yapmaktan bile kötü olduğuna inan.

Ben bunları diyorum ama kendim yapabiliyor muyum? Genelde hayır. Allah sana da bana da kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…