Bir kernel bu kadar mı kötü olur?

En kral sistemde kasar.
En kral sistemde Windows kurup denediniz mi? Diyelim kasıyor, başka bir sorun olmadığından nasıl eminsiniz?
Yüksek işlemci kullanımı ve aşırı ısınma.
Yüksek işlemci kullanımı var maalesef, buna bir şey diyemem. Aşırı ısınma yapacak bir olay yok ama.
Bende masaüstünde darboğaza giriyordu sistem.
Masaüstünde nasıl darboğaza girecek tam olarak? Gidip tek çekirdekli yıllanmış bir işlemci kullanmıyorsunuz umarım.
İnternet kesilir.
Gidip Driver Booster'dan sürücü yüklemediysen altyapında, kablonda ya da modeminde sorun arayabilirsin.
Ücretli fakat Türkiye'de çoğu kişinin 2700 TL vereceğini düşünmüyorum, ya 50-60 TL'ye key alıyorlardır ya deneme sürümünde kullanıyorlardır ya da korsan bir şekilde etkinleştirme yapmışlardır.

Bu sorunların hepsinin Windows ile alakalı olduğuna nereden vardınız?

İşte bu yüzden Linux Kernel.
Eğer yazılımcılar GNU'ya destek verseler var ya üfff.... NT tarihe karışır.
"AKP'li degilim ama" gibi olacak ama ben de Linux kernel kullaniyorum ama insanlar isletim sistemi konusunda ozgur. Yazilimcilar zaten GNU'ya destek veriyor, tum dunya uzerinden yuzlerce / binlerce profesyonel veya amator yazilimci GNU projelerine, Linux cekirdegine ve acik kaynakli projelere katkida bulunuyor. Mesele diger kernela camur surmek olmamali burada.

İşte bu yüzden Linux Kernel.
Eğer yazılımcılar GNU'ya destek verseler var ya üfff.... NT tarihe karışır.
Yazılımcılar yapmasa bile kullanıcılar yapmalı.

Neyse LGS'den sonra C++, Sharp, C#, Assembly, C öğrenip kernel yazacağım.

İsmi, Masaüstü ortamları, dosya sistemi, herşeyi kağıda çizdim. Tek yapmam gereken şey yazılım dilleri öğrenmek.
NT kötülenmeyi bile haketmiyor. Diğer kernellere yazık olur.

Galiba dedigimi umursamadin yine. NT'ye veya Linux'a cop atmak olmamali amac dedigim gibi. Ilkokul 3 tartismasi donmuyor burada, her kernelin arti eksileri var ve amacimiza gore seciyoruz.

Programlama ogrenen, ilgi duyan veya sistemi kotu olup da oyun oynamayan (bu ifade Steam Deck ile curuyebilir) bir insan icin Linux iyi olacakken, anti-hile sistemleri desteklenmeyen oyunlari oynayan, programlama ile ilgisi bulunmayan kisiler Windows tercih edebilir.

Sharp diye programlama dili yok, C# yazmak için .NET'in IL'ini interpret etmen gerekli, masaüstü ortamı yapman için bilgisayar grafikleri öğrenmen lazım. Tabii ki bunlar için şu en basit listeyi uzatmamız lazım:

Bir tuğla üzerine tonlarca ekleme yapabilirsiniz. Yıkılmaz ama doğru da durmaz. 10'a kadar hissedilmese de 11'de o kadar batıyor ki. Yavaştan Linux'a geçiyorum ben bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…