Bir kişi telefon numarasından bilgilere ulaşabilir mi?

Emir_25

Centipat
Bir kişi 3. parti uygulamalar (getcontact vb) veya herhangi bir yerden benim telefon numaramdan bilgilerimi bulabilir mi? Getcontact veya ona benzer uygulamalara kayıtlı değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlık yüzünden konuyu çok yanlış anlamışım özürlerimi iletiyorum, eğer o tarz yerlere kayıtlı değilsen ulaşabileceklerini sanmıyorum.

Bir kişi 3. parti uygulamalar (getcontact vb) veya herhangi bir yerden benim telefon numaramdan bilgilerimi bulabilir mi? Getcontact veya ona benzer uygulamalara kayıtlı değilim.

Senin kayıtlı olmana gerek yok, senin numaranı kaydeden herhangi biri getcontact kullanıyorsa o kişi nasıl kaydettiyse ona ulaşır, adın mert mesela arkadaşın mert diye kaydettiyse ve getcontact kullanıyorsa bunu görür.

Numarayı bırakın telefonuza çektiğiniz resmi EXIF bigilerinden konumuza kadar bulabilirler.

Numarayı bırakın telefonuza çektiğiniz resmi EXIF bigilerinden konumuza kadar bulabilirler.
Biraz daha açıklayıcı anlatır mısınız?

Sadece ismim gözüküyorsa sorun değil.

Biraz daha açıklayıcı anlatır mısınız?

Sadece ismim gözüküyorsa sorun değil.

Çektiğiniz fotoğraflar o an fotoğrafın çekilen konumunu saatini falan her şeyini kaydeder ancak sen sosyal medyada bu fotoğrafları paylaşırken otomatik olarak bunlar silinir zaten ancak WhatsApp üzerinden BELGE olarak atarsan veya dosya paylaşma siteleri ile atarsan bulunabilir ancak nokta atışı yer vermezler daha çok büyük bir alan içinde bir tahmin yapar.

Evet ama o fotoğrafı sosyal medyadan atarsa sorun olmaz, WhatsApp'tan belge formatında atarsa bulabilir veya fotoğrafın exif verileri silinmeden başka bir yerden başka yere taşırsa bulur.
Hocam nasıl yani "exif verileri" nedir, ne işe yarar, neden Whatsapp'ta sorun oluştururken diğer sosyal medya platformunda sorun oluşturmaz?

IP2 sertifikası değilmiydi o?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…