Internette ucu bana dokunabilecek bilgi birakmak istemiyorum. Anonim telemetriye karsi degilim.
Hicbir yere gercek email adresimi, gercek yasimi ve cinsiyetimi yazmiyorum.
Kotu niyetli ya da acemi bir yazilim gelistiricisinin elinden cikan sistemde benim bilgilerim birilerinin eline gecebilir ve bu da beni rahatsiz edebilir.
Ornegin random size mesaj atan Hindistan menseiili Whatsapp mesajlari ya da telefon dolandiricilari bunlardan biri. Normal sartlarda benim telefon numarami bilemiyor, bilse bile ulasamiyor olmalari gerekirdi.
Ayrica otoriter bir orta dogu ulkesinde yasiyoruz, kimin hakkinda ne soyledigimizin 10 sene sonra bir tarafimizda patlamayacaginin hicbir garantisi yok. Yasalar ve kavramlar o kadar degisir ki zaman icinde bir zamanlar fosur fosur sigara icilen ucaklarda bugun sigara yaksaniz terorist diye asagi atarlar. Bugun soyledigim seyden 10 sene sonra benim kimligime ulasilmamasini cok tercih ederim
Son nokta da benim para verip aldigim cihazda, isletim sisteminin bana onu yapamazsin, buna bakarim, bunu sana soylemem seklinde artistlik yapmasina da ayri uyuz oluyorum. O yuzden benim girip bir yerlerde telemetri kapatmam ya da bilgimi paylasmasina engel olmam bile sacma. Once onun benden izin almasi gerekir.