TPLINK TDW9970V3 modeme kablo ile ASUS DSL-AC51 modem menzil genişletmesi için nasıl bağlanır? Sisteme nasıl tanıtılır?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şimdi ikinci modemi/router'ı ayrı bir ağ olarak gösterme olayı kolay. Peki iki cihazı da aynı gibi göstermek var mı? Yani ikisi de benim ana SSID adı olsun. Evin farklı yerlerine geçince diğer ağa geçmek yerine otomatik olarak o modemi de ana ağ olarak algılayabilir mi?Bende sizin durumunuzdayım. Üst katta modemi kablolulu/kablosuz kullanmaktayım. Alt kata kablo ile 2. modeme giriş yapıp router olarak kablolu/kablosuz kullanmaya devam ediyorum. Ciddi faydasını görmekteyim. Tavsiye edeceğim.
Tek SSID üzerinden kablosuz dağıtımı yapmak çok sıkıntılı Asus modemlerde. Çünkü şöyle bir durumu var mesela 50 MBPS internetiniz var. Siz bu iki modemi köprülediğinizde o 50 MBPS hız 25 MBPS olarak dağıtılıyor kablosuzda ama kablolula öyle bir problem olmuyor. Size önerim Router olarak iki modemi ayarlamanız ve ayrı ayrı SSID ile kablosuz kullanmanız. Ayrıca tek SSID için WDS köprülemesi yapılıyor ve kablosuz güvenlik ayarlarını en düşük seviyeye getirmeniz gerekiyor yani şifrenizi 2 dakikada bulurlar.Hocam şimdi ikinci modemi/router'ı ayrı bir ağ olarak gösterme olayı kolay. Peki iki cihazı da aynı gibi göstermek var mı? Yani ikisi de benim ana SSID adı olsun. Evin farklı yerlerine geçince diğer ağa geçmek yerine otomatik olarak o modemi de ana ağ olarak algılayabilir mi?
LAN kablosunu DSL girişe nasıl takacak acaba ?LAN kablosunu resimdeki yere takın.Eki Görüntüle 360667
Anladım hocam teşekkürler. Benim Asus değil gerçi ana modemim Netmaster modemi, diğeri de TP-Link Router cihazı. İki ayrı ağ olarak kullanayım ben en iyisi. Zaten dediğiniz ayarlar biraz beni aşar gibiTek SSID üzerinden kablosuz dağıtımı yapmak çok sıkıntılı Asus modemlerde. Çünkü şöyle bir durumu var mesela 50 MBPS internetiniz var. Siz bu iki modemi köprülediğinizde o 50 MBPS hız 25 MBPS olarak dağıtılıyor kablosuzda ama kablolula öyle bir problem olmuyor. Size önerim Router olarak iki modemi ayarlamanız ve ayrı ayrı SSID ile kablosuz kullanmanız. Ayrıca tek SSID için WDS köprülemesi yapılıyor ve kablosuz güvenlik ayarlarını en düşük seviyeye getirmeniz gerekiyor yani şifrenizi 2 dakikada bulurlar.
LAN kablosunu DSL girişe nasıl takacak acaba ?
Bende şaştım. Araya başkalarıda karışmış. Kime ne yazdık belli değil.Şimdi ben bşr şey anlamadım. Arkadaşlar lütfen kendi konunuzu açınız. Konu karışıyor böyle.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.