Bir modemin Wi-Fi kaç olduğu nasıl anlaşılır?

UMUT ÇAĞAN

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP laptop 15 da1083nt
SSD: Samsung SSD 970 Evo 250 gb
Ram:16 gb
İşletim sistemi: Windows 11 ve 10 dualboot
Merhaba. Ben internetten büyük boyutlu dosyaları yüklerken 5 saat gibi bir süre oluyor. Ben de bu yüzden modemin Wi-Fi kaç olduğunu anlamak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Ben internetten büyük boyutlu dosyaları yüklerken 5 saat gibi bir süre oluyor. Ben de bu yüzden modemin Wi-Fi kaç olduğunu anlamak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam sorunuz çok fazla belirsizlik içeriyor. Büyük boyutlu dosya derken kaç GB'lık dosyayı 5 saatte indiriyor mesela bunu bir öğrenebilir miyiz?

Ayrıca kullandığınız paket hızınız nedir? 50 Mbps mi, 100 Mbps mi vs? Hangi hızda paket kullanıyorsunuz?

Ayrıca sormak istediğiniz soru modeminizin Wifi versiyonunun kaç olduğu mu? 4-5-6 gibi? Bunun doğrudan indirme hızınızla bağlantılı olmadığını belirtmek gerekiyor.

Yüksek hızlı bir internetiniz varsa ama modeminiz bu hızın tamamını yayamıyorsa o zaman Wifi versiyonunun bir anlamı var, ama öncelikle yukarıdaki soruları netleştirebilir miyiz?

iki tane bağlantı şeklinde gözüküyor 2.4 GHz ve 5 GHz kuran kişiler 2.4 GHz kullanılması
söylediler

Mesela Windows 11 ISO dosyası yani 5-7 GB gibi bir boyut modemin dibine koyuyoum gene aynı oluyor.

192.168.1.1 adresine gidince ZTE diye bir şey çıkıyor marka olabilir model şu herhalde Zxhn H267a v1.0. internetim Turkcell.

Son düzenleme:
iki tane bağlantı şeklinde gözüküyor 2.4 GHz ve 5 GHz kuran kişiler 2.4 GHz kullanılması
söylediler

Mesela Windows 11 ISO dosyası yani 5-7 GB gibi bir boyut modemin dibine koyuyoum gene aynı oluyor.

192.168.1.1 adresine gidince ZTE diye bir şey çıkıyor marka olabilir model şu herhalde Zxhn H267a v1.0. internetim Turkcell.

5 Ghz bandı kısa mesafede yüksek hız verir, modemden uzaklaştıkça hızı çok fazla düşer. 2.4 Ghz ise uzun mesafede daha iyidir. Özetle 2.4 Ghz'in kapsama alanı 5 Ghz'den yüksektir. Ama modemle aynı odadaki veya çok yakın cihazlarınızı 5 Ghz üzerinden, modeme daha uzak olan diğer odalardaki cihazlarınızı 2.4 Ghz üzerinden modeminize bağlamanız daha iyi olur. (tabi bu genel bir ifade, sizin evinizin dizaynına göre de değişir deneyerek kendinizin karar vermesi gerekir).

Ancak sizin probleminizin bunlarla ilgisi yok. Sizin internet hızınızı bize söylemeniz lazım.

Speedtest.net sitesine girerek hız testi yapar mısınız?

Modemin yakınındayken yapın bu testi.

5 Ghz bandı kısa mesafede yüksek hız verir, modemden uzaklaştıkça hızı çok fazla düşer. 2.4 Ghz ise uzun mesafede daha iyidir. Özetle 2.4 Ghz'in kapsama alanı 5 Ghz'den yüksektir. Ama modemle aynı odadaki veya çok yakın cihazlarınızı 5 Ghz üzerinden, modeme daha uzak olan diğer odalardaki cihazlarınızı 2.4 Ghz üzerinden modeminize bağlamanız daha iyi olur. (tabi bu genel bir ifade, sizin evinizin dizaynına göre de değişir deneyerek kendinizin karar vermesi gerekir).

Ancak sizin probleminizin bunlarla ilgisi yok. Sizin internet hızınızı bize söylemeniz lazım.

Speedtest.net sitesine girerek hız testi yapar mısınız?

Modemin yakınındayken yapın bu testi.
Şöyle çıktı :
DOWNLOAD Mbps
106.00
Ping 5 ms

Technopat Haberler

Geri
Yukarı