Bir öğrenci nasıl motor alabilir?


2 kardesim 2 kisiye 1 bilgisayar alirsan nasıl oynicaklar.


Kanka nelere harcama yaptığımizi bilmiyorum ev ekonomisine katkim ya da alakam yok hepsini annem biliyor annemede boyle seyler soramam soylemez.

Ama her ay eksige indigine eminim.
 
Hocam en azından eviniz var, düşük bir geliriniz de yok. Ya masrafınız vardır ya da borcunuz. Ben mesela Ayda 8k kazanıyorum çağrı merkezinde. 2100 lira kira 1400 lira faturalar derken 4.500 lira cebime kalıyor. Her gün dışarıdan da yiyebiliyorum, Para biriktirmek istesem masraflarımı kısıp biriktirebilirim.
 
Kimse neden yasal konudan ve ehliyet konusunda bahsetmemiş acaba? Neyse ben kaynak doğrultusunda bilgi vereyim.


2016 öncesinde Motosiklet kullanmak isteyen birisinin A2 sınıfı ehliyet alması yeterliydi ancak değişen yönetmelikle motosiklet ehliyetleri kendi içerisinde çeşitlere ayrıldı.



Bu nedenle “Motosiklet ehliyeti almak istiyorum” diyorsanız, öncelikle kullanmak istediğiniz motosikletin silindir hacmi, motor gücü ve ağırlığı gibi özelliklerine uygun bir ehliyet sınıfı üzerinde karar vermelisiniz.



A1 Sınıfı (125 cc ye kadar) – A2 Sınıfı (500 cc ye kadar) – A Sınıfı (bütün motosikletler)

A1 SINIFI EHLİYET

Silindir hacmi 125 cc ye kadar olan motosikletler A1 sınıfı ehliyet ile kullanılabilir.

A1 sınıfı ehliyete müracaat etmek için 16 yaşını doldurmuş olmak yeterlidir.

A1 sınıfı motosiklet ehliyetini genellikle 18 yaşına ulaşmamış motosiklet sürücüleri tercih etmektedir. Eğer 18 yaşını doldurmuşsanız size A1 yerine A2 sınıfını öneriyoruz. A2 sınıfı ehliyet alarak piyasada yaygın olarak kullanılan motosikletlerin büyük çoğunluğunu kullanabilirsiniz.


KAYNAK:
 
Farz et ki gökten zembille bir R25 geldi dediler bu motor senin. Senin daha içine koyacak yakıt paran var mı genç arkadaşım? Bu motorlar bakımları nasıldır 100km kac litre benzin tüketirler parçası sanayisi ne durumda heves etmişsin guzel heves edilmeyecek makinelar değil insani cezbediyor ama ilk önce düzgün gelirli bir işe sahip ol ondan sonra harcama hayalleri kur.
Sorunun cevabı iki sene önce 30k olan motorun sıfırı şu an 125'ye yaklaşmış o da paran olsa bile motor yok ikinci elleri +150 bin.
 
Arkadaşım, tasaruf denilen bir şey var, 1 şeyin 2. gerek yok sıra sıra oynasınlar, Tüm yük annenize biniyor sanırım, Eğer yaşlarınız el veriyorsa ya da yaşları el veren evinizdeki kişilerin part time garsonluk yapa bilirler bir kaç sene ev ekonomisi kalkar, 25k alıp yetmeyen mühendis adam tanıyorum
 
2 kardesim 2 kisiye 1 bilgisayar alirsan nasıl oynicaklar.
Kanka bunu diyorsan yoksul olduğunuzu sanmıyorum, biz yıllardır 2 erkek kardeş bir bilgisayar kullanıyoruz, durumumuzda orta hallinin bir üstü eğer almak isterlerse zorlanmayız, ama almıyoruz. Siz böyle harcamalar yapıyorsanız bırak 20 bini 50 bin yetmez. Tasarruflu kullanmayı öğrenmeniz gerekiyor.
 
Boşa mı okuyor yoksa ben mi yanlış anladım.
Evet

Akrabam var benim adamın ağzında diş yok sigara tütün içmekten bilmem kaç inç duvarın yarısı kadar televizyon almışlar


* Not : Tamam hepimiz insanız bazı şeyleri istiyoruz belki çok istiyoruz ama, Dişimizi sıkmamız gerek,

Ehliyetini alırsın (ehliyet parasını bulucaksın ya da kazanıcaksın)
Motor mu sürmek istiyon ? Para mı lazım ?
kurye ola bilirsin, Stajım bitince kurye olucam 1-2 yıl kadar.
 
Ya gidip asgari ücretli bir yerde 1 yıl kadar çalışıp birikim yaparak alacaksın ya da bu tarz hayallerden vaz geçeceksin.

Hocam "bu tarz hayallerden vazgeçmek", vallahi yapabileceğim son şey olur.

A1 Sınıfı (125 CC'ye kadar) – A2 Sınıfı (500 CC'ye kadar) – A Sınıfı (bütün motosikletler)

Hocam A1 250 CC'ye kadar kapsamıyor muydu?
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…