Bir oyun Play Store'da nasıl yayımlanır?

Alparslanemre

Kilopat
Merhaba arkadaşlar küçük bir ekip olarak 3D bir oyun yapıyoruz. Çoğu şeyi biliyorum fakat oyun yayınlama kısmına kadar hiç gelmemiştik size birkaç sorum olacak.

1-) Oyunu Google Play'de yayınlamak için şirket kurmamız gerekiyor mu reklam geliri elde edeceğiz. Eğer kurmamız gerekiyorsa parayı hesapta bekletip istediğimiz gelire ulaşırsa çekeceğiz ve o parayla şirket kuracağız bu herhangi bir sorun teşkil eder mi?
2-) Unity Asset Store'daki assetleri kullanıyoruz, çoğunlukla ücretsiz olanları bu assetlerin telif hakkı var mı yani istediğimiz gibi değiştirerek yayınlayacağımız oyunda kullanabilir miyiz?
3-) Oyun hikayesi gereği ağır öğeler içeriyor dinler üzerinden gidiyor daha çok kısaca tanrı, dinler, katliam gibi şeyler üzerine kurulu bir hikaye var bu bir sorun teşkil eder mi? Play Store sıkıntı çıkarır mı?
4-) Asset Store'dan aldığımız ücretsiz assetlerin texturenu falan değiştirsek bir sorun çıkar mı oyun yayınlanınca?

Arkadaşlar cevap verirseniz gerçekten çok büyük yardımınız dokunur şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3. sorunuza şunu söyleyeyim Play Store'u bir sürü çocuk kullandığı için sorun çıkarabilirler bunu bence destek ekibi var mı bilmiyorum ama varsa oraya sorabilirsiniz.

Yayınlama ücreti 75 TL

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3. sorunuza şunu söyleyeyim Play Store'u bir sürü çocuk kullandığı için sorun çıkarabilirler bunu bence destek ekibi var mı bilmiyorum ama varsa oraya sorabilirsiniz.

Yayınlama ücreti 75 TL
Ücret 25 dolar diye biliyordum dolar kurunu 3 olarak mı alıyor Play Store ?
Bilgim yok ama yayımlamak zor diye biliyorum.
Neyi yayınlamak zor tam anlayamadım ?

25 dolara Play Store geliştirici hesabı açılıyor. Bir kereliğine mahsus bir fiyat bu sonrasında istediğin kadar oyun, uygulama yükleyebilirsin kendi geliştirici hesabına.

Assets konusunda ise genelde açıklama kısımlarında yazar kullanıp kullanamayacağın, ücretsiz markette var ise zaten sorun çıkmaz ama yine de detaylı bakmak da fayda var.

Yayınlama ücreti 75 TL
25 Dolar kanka.
1628532562950.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar küçük bir ekip olarak 3D bir oyun yapıyoruz. Çoğu şeyi biliyorum fakat oyun yayınlama kısmına kadar hiç gelmemiştik size birkaç sorum olacak.

1-) Oyunu Google Play'de yayınlamak için şirket kurmamız gerekiyor mu reklam geliri elde edeceğiz. Eğer kurmamız gerekiyorsa parayı hesapta bekletip istediğimiz gelire ulaşırsa çekeceğiz ve o parayla şirket kuracağız bu herhangi bir sorun teşkil eder mi?
2-) Unity Asset Store'daki assetleri kullanıyoruz, çoğunlukla ücretsiz olanları bu assetlerin telif hakkı var mı yani istediğimiz gibi değiştirerek yayınlayacağımız oyunda kullanabilir miyiz?
3-) Oyun hikayesi gereği ağır öğeler içeriyor dinler üzerinden gidiyor daha çok kısaca tanrı, dinler, katliam gibi şeyler üzerine kurulu bir hikaye var bu bir sorun teşkil eder mi? Play Store sıkıntı çıkarır mı?
4-) Asset Store'dan aldığımız ücretsiz assetlerin texturenu falan değiştirsek bir sorun çıkar mı oyun yayınlanınca?

Arkadaşlar cevap verirseniz gerçekten çok büyük yardımınız dokunur şimdiden teşekkürler.
1- Hayır başlangıç olarak şirket kurmanız gerekmiyor. Vergilendirme için belli bir miktarı açmanız gerekiyor diye biliyorum.
2- Asset Storedaki ücretsiz assetler sorun çıkarmaz. Ama eğer içinde şüphe kalmasını istemiyorsan lisanslarını okuyabilirsin.
3- Çocuklara yönelik olarak paylaşırsan onaylanmaz. Yetişkinlere yönelik paylaşırsan bir sorun çıkacağını sanmıyorum.
4-İstediğin gibi değiştirip kullanabilirsin. Sadece değiştirip satmaya kalkarsan sorun olabilir, ki senin amacın bu değil o yüzden sorun yok.

Ücret 25 dolar diye biliyordum dolar kurunu 3 olarak mı alıyor Play Store ?
Evet 25 dolar. Güncel dolar kurunu baz alıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı