Bir oyun yapmaya başlarken nereden başlanmalı?

Emirhan80725126

Centipat
Daha fazla  
Bir oyun yapmaya başladığımda, sürecin başında nereden başlamalıyım? İlk olarak hangi mekaniklere odaklanmak en doğru adım olur? Özellikle temel mekanikler, oyun motoru seçimi ve prototip oluşturma aşamalarında nelere dikkat etmeliyim? Oyun yapma sürecine nasıl başlanmalı ve temel yapı nasıl kurulmalı?

Oyununuzun planını yapıp döküman yapmakla başlanır hangi oyun motoru kullanacksınız hang programlama dili belirledikten sonra dili öğrenip başlayabilirsiniz.

İlk başta türü ve konusunu belirleyin. Ona göre bir oyun motoru bulun zaten zamanla ihtiyaç olan şeyler karşına çıkmaya başlayacaktır.

Oyununuzun planını yapıp döküman yapmakla başlanır hangi oyun motoru kullanacksınız hang programlama dili belirledikten sonra dili öğrenip başlayabilirsiniz.
Belirtmedim benim tavsiyem Unity i seçmeniz hem ücretsiz hemde daha yaygın bir oyun motorudur. Bütçeniz var ise Unreal Engine tavsiye ederim.

Piyasa araştırması yaptırmalısın. Oyunu piyasaya sürdüğünde ilgi görmezse batarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…