Bir oyuna en fazla kaç para verirsiniz?

Online oyun hariç herhangi bir oyuna para vermem korsan indiririm.

Oyuna para vermekten ziyade oyun içi paralarda önemli.
Mesela PS'de FC26 var. Oyuna 4000 lira verdim oyun içi satın alımlara şu ana kadar 30-35k vermişimdir.
27 çıkana kadar bu rakam muhtemelen 70-80k civarına çıkacaktır.

1200 TL Max sınır bence.
Bana göre de öyle. 1200TL'ye kadar baya güzel oyun alınabilir. Bunun daha fazlası hype'ı bitmemiş oyunlardır veya egolu satış sorumluları oluyor çoğunlukla. Mesela Borderlands 4. Bir tanesi "biz gayet iyi oyun yaptık beğenmeyen almasın" gibisinden bir şey söylemişti.

Eskiden her oyunu orijinal oynardım fakat şimdilerde mecburen hikayeli oyunları Fit abladan indiriyorum. Online oyunları ise satın alıyorum. Maksimum vereceğim ise 2000 lira falandır o da saatlerce oynayacaksam.
2000 lira ile piyasadaki en yenisinden tut zaten eskisine kadar neredeyse her oyunu alabilirsin aslında. Saatlerce derken hani mesela yüzlerce saat mi? Yoksa onlarca saat mi? Mesela bazı hikayeli oyunlar 100 saat üstü oynanış sunuyor ama online oyunlarda zaten 1000 saat bile "ideal" olarak geçiyor.

O da doğru ama oyun içi alım alıma odaklı olanlar çoğunlukla oynadıkları oyun sayısı az oluyor. Tek bir oyuna daha çok zaman ayırıyorlar. Böyle de konu açmak aslında mantıklı olabilirdi lakin bu başlıkta konu açınca daha çeşitli cevaplar geldi bence.

Oyun içi satın alım bende yapıyorum bazen ama senin bahsettiğin sayıların yanında hiç kalır hatta saymasak bile olur Birde EA'nın yaptığı bence paragöz bir durum. Özellikle FC (Fifa) serisinde her yıl yeni oyun gelse bile neredeyse hiçbir şeyi değiştirmiyorlar. Ben olsam bende değiştirmezdim de en azından bazı sürümlere yepyeni mod'lar hatta hikaye eklerdim. Adamlar en fazla fizikleri değiştiriyor bu da doğru bir hamle ama fizikleri de iyi yapamıyorlar ki çoğu FC oyunun incelemeleri karışık olarak kalıyor sırf bu yüzden. Bu yüzden Fifa'ya hiç para yatırmazdım. Genel olarak iyi oyunlar da her sene yenisi çıkınca insan yenilikte bekliyor bazen.

Online oyun hariç herhangi bir oyuna para vermem korsan indiririm.
Hiç indie oyun oynamıyor musun? Full AAA oyunlar mı? Yine böyle ise yine mantıklı da indie oyunların bazıları yine ucuz denilebilir. Online oyunlar derken rekabetçi mi, yoksa daha genel manada mı?

Son düzenleme:
Steam'de öyle oyunlar var mı cidden ya Steam key'lerden bahsetsen tamam diyeceğim ama orada da birazcık daha artıyor çeşit sadece. Bence yine 5 dolarcık oyunlarda eğlenceli vakit geçirtiyor gibi
Steam'de yok ama Xbox ve Epic'te var. Örnek vermem gerekirse Epic'de Detroit 28 TL, Xbox'ta Skyrim 50 TL. Steam Dolar kuruna geçtiğinden beri sadece 1.16 dolara Call of Juarez Bundle almıştım. Key olarak en pahalısı 30 TL olan birkaç tane oyun almıştım ama.

Çok oyun aldım bugüne kadar ama şimdiye kadar Crimson desert 70 dolar verdim en yüksek para ödediğim tek oyun.
Şaka gibi böyle bir oyundan daha yeni haberim oldu sayende O kadar 24 arkadaşımda istek listesine eklemiş... Oyun 2026 20 Mart'ta çıkacakmış. Uzaktan bakınca Mount Blade Bannerlord veya Kingdom Come: Deliverance gibi oyunları andırıyor ama çok daha fazlası var. Hatta beklenileni verirse çok daha iyi oyun olur gibime geliyor fragmanları izleyince. Türkçe olması da ayrı iyi olmuş. 70 dolar anca bu kadar iyi harcanabilirdi bir oyuna sanırsam

Sen dolar deyince dedim Steam'den bahsediyorsun herhalde. Zira diğer launcher'lar hala TL üzerinden devam ettiriyor özellikle bahsettiklerin. Lakin yine de 1 dolar altı çok sınırlayıcı bir rakam. Onlarca oyun alacağım demiyorsan bence bir kaç oyuna en azından 5 dolar/200 TL küsür vermeni öneririm. Çünkü cidden baya iyi oyunlar var. Örnek veriyorum devasa açık dünyaya sahip Dying Light kendi başına sadece 3 dolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…