Bir oyunun iyi olduğunu nasıl anlarız?

İyi oyun zaten kendini belli eder. Hissedersin.

Oyun mekaniği, grafikleri, hikayesi iyise o oyun iyi denilebilir.

Vaat ettiklerini ne kadar iyi yapıyorsa o kadar iyi oyundur. Mesela yeni oyunlardan örnek vermem gerekirse Elden Ring, Baldur's Gate 3, Clair Obscur Expedition 33 ve Kingdom Come: Deliverance 2. Mesela bu oyunlar bana göre baş yapıttır. Yapmak istediklerini en iyi şekilde yapıyorlar. Benim için oyunun iyi olup olmadığını bu şekilde anlarım.

Her ne kadar bir oyunun iyi ya da kötü olduğu kişiden kişiye değişse de, sen o oyunu oynarken eğleniyorsan, o oyun senin için zaten iyidir. Hatta an geliyor, o oyun sitelerinden (Metacritic gibi) düşük puanlar alan bir oyun senin gözünde 10/10'luk bir oyun olabiliyor.

Bilgisayarım açabiliyorsa, donmuyorsa, akıcı oynayabiliyorsam, kararınca zorsa ve zor modu sadece zor olmak için zor değilse, müzikleri güzelse, ciklet falından çıkmış gibi bir hikayesi yoksa ve yapımcısı tüm hayatını oyununa adamanızı istemiyorsa benim için güzeldir. Gün gelir açar Tetris oynarım, Pong atarım benim için pek fark etmiyor grafik vesair.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…