Bir oyunun Linux'ta çalışıp çalışmadığı nasıl anlaşıır?

Makaleler
2
Daha fazla  
Arch tabanlı EndeavorOS kullanıyorum. Steam ile birlikte ProtonUp-Qt kurulu. NFS: Hot Pursuit Remastered, NFS (2016) ve NFS: Payback kurdum. NFS (2016) ve NFS: HPR sorunsuz çalışırken NFS: Payback'i bir türlü çalıştıramadım. Farklı Proton sürümlerini denememe rağmen maalesef çalışmıyor. ProtonUp-Qt üzerinden baktığımda Deck uyumluluğunun olmadığı belirtilmiş. Bir oyunun Linux'ta çalışıp çalışmadığını Deck uyumluluğundan anlayabilir miyiz? Yani Deck uyumluluğu yoksa Linux'ta çalışmaz anlamına mı geliyor? Gerçi aşağıdaki bağlantıda çalıştıranlar da var ama bunu nasıl yaptıklarını çözemedim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20251223_110950.png
    180,8 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleme:
Genellik Proton GE ile calisiyor her oyun fakat Windows isletim sistemi kullanmani onerim.

Oyun Altın tier. Çalıştığında Windows'a göre düşük performans verebilir veya çalıştırmak için ayar gerekebilir.

Güncel Proton veya Proton GE sürümlerini denemek yerine Proton 7.x veya 8.x sürümlerini tercih et.

EA uygulamasının açılması için Proton GE gerekir, düz Proton'un her sürümünde açılmıyor maalesef.

Genellik Proton GE ile calisiyor her oyun fakat Windows isletim sistemi kullanmani onerim.
Linux'tan kopamıyorum maalesef. Windows da yüklü ama mümkün olduğunca her işimi Linux'tan halletmeye çalışıyorum.
Altın olunca ne oluyor? Proton GE'yi kurmak için ProtonUp-Qt'yi kaldırmalı mıyım? Birkaç yerde ProtonUp-Qt'nin daha gelişmiş özelliklere sahip olduğunu okumuştum ve bu sebeple kurmuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…