Bir PC'e iki Windows 10 kurmak

Son düzenleyen: Moderatör:
Crack... Evet yapılabilir ama Technopat'ta korsana destek yok. Bu yüzden söylemedim. Bu sitede resimler görünmüyor. Türkçe'si var mis gibi, onu deneyin önce. Olmazsa bunu denersiniz
Bende cracke karşıyım ama denemem lazım. Para biriktirip alayım bari eheheh. Peki bu windows 10 ile uyumlu muydu?

Crack... Evet yapılabilir ama Technopat'ta korsana destek yok. Bu yüzden söylemedim. Bu sitede resimler görünmüyor. Türkçe'si var mis gibi, onu deneyin önce. Olmazsa bunu denersiniz
Sizinde ingilizce little bit bad. Ohoho ne ingilizce konuştum be. [emoji3]

Derken? İngilizce'm fena değildir. Türkçe'si varken ve resimleri görünen varken İngilizce'sini ve resimleri görünmeyeni kullanmayın diye dedim.
Yok hocam Estağfurullah. Haklısınız. Ben şimdi farklı bir siteden buldum denedikten sonra buraya çözüldü olarak paylaşacağım. Yardımlarınız için teşekkürler. Bir hatam olduysa affola.

Bir bilgisayarda iki işletim sistemi çalıştırmayı sordu. Hayır dedim. İki işletim sistemini aynı anda çalıştırmış olmuyorsunuz. Tek OS çalışıyor yine. Ayrıca sanal makinede oyun driver desteği iyi olmadığı için zor.

Hocam dediğin yöntem çok kolay bir şekilde oluyor. Ram olayına gelirsek ne kadar ram vereceğinizi ayarlayabiliyorsunuz. Tahminimce 1gb ekran kartında cs:go lol sorun çıkarmaz.

Bende bir tek sorun oluşmuştu 1 diski 2 kişi ayn anda kullanamıyor birde şu alttaki uygulama bölümü ara sıra oyun oynarken 2 kişiden birinde hep gözükebiliyordu.

Merak ettiğim birşey var skylake işlemci nerden buldunuz bu tarihte ve galiba satılmıyor ?

*Hocam öncelikle siz bu olayı yaptınız mı?
*İkincisi hangi program ile yaptınız(vmware veya virtualbox).
*Mouse ve klavyeyi ayrı ayrı nasıl yapacağız?
*Son olarak skylake i7/6700k aldım ve yurt dışından getirttim.

*Bir diski ayni anda 2 kişi kullanamıyordu derken. Mesela ben kendi diskimi c ve d olarak ayırdım olmaz mı?

*Bir de ben 1. Ekrana girişi ekran kartından taksam, 2. Ekrana da anakarttan taksam. Biri kendi ekran kartımı diğeri işlemcinin ekran kartını mi kullanır?
*Her PC yi actığımda tekrar sanal işletim sistemini çalıştırdığımda tekrar mouse ve klavyeyi tanıtmam mı gerekecek?
*Son olarak mouseler diğer ekranlara kayar mı?

Hepsini size yanıtlayım. Ben bu işlemi vmware ile yaptım. Lan partisinde bir leptop ile. Onboard ekran kartı kullanılamıyor sadece tek ekran kartı kullanılabiliyordu bende. İşlemcinizde hayırlı olsun. C ve d diye bölsenizde sadece sanal olan programda verdiğiniz alanı kullanılabiliyor bölmenize gerek yok. Harici harddisk mesela veyada usb 2 kişi aynı anda kullanamıyor. Evet yeniden programa girdiğinizde tanıtmanız gerekecek klavye ile mauseyi.
Ayarlardan ayarlayacaksınız klavye mauseyi. Mause diğer ekrana kayar fakat tıklamadığınız sürece kontrol etmezsiniz.
(Oyundayken kaymaz merak etmeyin yani)

Bu işlemleri kusursuz yaptıktan sonra hiçbir sorun çıkmaz. Eğer alttaki çubuğu ara sıra çıkarsa window mode de çalıştırın oyunları.

Bir sorunuz olursa ben buradayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…