Bir prize ne kadar yük binebilir?

iKayraOnur

Kilopat
Sosyal Tayfı
Makaleler
4
Yer
Antalya
Daha fazla  
Merhaba, yakın zamanda duvarıma televizyon almak istiyorum da aklıma bir sorun takıldı. Takmak istediğim duvarla bilgisayarım aynı duvarda ve 1 priz var. O prizi de UPS kaynağıma bağladım, oradan da bilgisayara bağladım ve dolaylı yoldan bilgisayar, neon lambası, LED ışık, 2 adet monitör, yazıcı gibi şeyler bağlı. Ortalama 55" bir televizyon alsam bir sorun çıkartır mı? Alırsam UPS'e bağlamayacağım muhtemelen, prize uzatma kablosu falan takıp 2'ye böleceğim.

Bir kez çok kötü patlatım ama ben 4-5 kullanıyordum herhalde bir şey olmaz uzun süre kullanma.

Prize ait nominal güç değerine bakabilirsin.

Hocam 3600 civarı bir Watt değeri kaldırabilir evlerdeki prizler, kullandığın cihazların Watt değerlerini bulmak için Watt = voltaj X akım formülünden yararlanabilirsin.

Merhaba. Standartlar, prizlerden 16A çekebilirsiniz der, o da yaklaşık 3500-3600W yapıyor. Kablolarınız ve şalterleriniz de büyük ihtimalle 25A destekliyordur.

Genelde prizlerin üst sınırı 3600 W olur. Bu değeri geçmediğiniz sürece sorun olmaz.
Elektronik işlerinden fazla anladığım söylenemez. PSU kaynağım 850w, neon ışık ve diğerleri de 400-500w yese yine kolay kolay geçeceğini sanmıyorum.

Hocam 3600 civarı bir Watt değeri kaldırabilir evlerdeki prizler, kullandığın cihazların Watt değerlerini bulmak için Watt = voltaj X akım formülünden yararlanabilirsin.
Prize ait nominal güç değerine bakabilirsin.
Bu tarz değerlere nasıl bakacağımı bilmiyorum, çok da kurcalamak istemiyorum açıkçası.

TV'nin ciddi bir güç tüketimi yok, bir sorun olmaz.
Ben de öyle düşünüyordum, yine bir sorayım dedim.

Merhaba. Standartlar, prizlerden 16A çekebilirsiniz der, o da yaklaşık 3500-3600W yapıyor. Kablolarınız ve şalterleriniz de büyük ihtimalle 25A destekliyordur.
Teşekkür ederim bilgilendirme için.

Elektronik işlerinden fazla anladığım söylenemez. PSU kaynağım 850w, neon ışık ve diğerleri de 400-500w yese yine kolay kolay geçeceğini sanmıyorum.
Monitörler 100'er Watt çekse, bilgisayar tam yükte 1000 çekse, ışıklar ve yazıcı da toplam 100w çeker desek… Kullandığınız 3'lü kaliteliyse TV'yi bağladıktan sonra yanına bir de mikrodalga ya da saç kurutma makinesi bağlayabilirsiniz . Yani olay kullandığınız 3'lünün ve prizinizin kalitesine kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…