Baklava Ordusu
Decapat
Daha fazla
Açıklayayım. Herhangi bir sayı alalım. 3912. şimdi bu sayının haneleri ile en küçük ve en büyük sayı'yı bulmamız lazım. Burada en küçük 1239, en büyük 9321. şimdi bu dizi filtremesi ile çözülebilir. Çözdüm de. Ama mesela kullanıcı içinde sıfır hanesi bulunan sayı girerse? Bu sefer programımız en küçük sayıyı bulmakta işe yaramıyor. Bunu eskiden de çözmeye çalıştım ama pek zorlamadım.
Aklıma gelen şey, sıfırları sayıdan ayırıp filtrelemek, ardından kaç tane sıfır var ise, onları birinci hanenin sağına koymak. Peki neden?
19010 sayısını alalım. Sıfırları ayırıp filtreleme yaparsak, 119 oluyor. Ardından kalan sıfırları ilk hanenin, yani Bi'in sağına koymak. Böylece bu sayı ortaya çıkıyor:
10019. Bu da mümkün olan en küçük sayı.
Sorun ise, bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Biliyor olsam bile, çok ama çok verimsiz bir uygulama olacak. Sizin önerileriniz neler?
Ha bu arada, C dilinde olursa güzel olur.
Aklıma gelen şey, sıfırları sayıdan ayırıp filtrelemek, ardından kaç tane sıfır var ise, onları birinci hanenin sağına koymak. Peki neden?
19010 sayısını alalım. Sıfırları ayırıp filtreleme yaparsak, 119 oluyor. Ardından kalan sıfırları ilk hanenin, yani Bi'in sağına koymak. Böylece bu sayı ortaya çıkıyor:
10019. Bu da mümkün olan en küçük sayı.
Sorun ise, bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Biliyor olsam bile, çok ama çok verimsiz bir uygulama olacak. Sizin önerileriniz neler?
Ha bu arada, C dilinde olursa güzel olur.
Son düzenleyen: Moderatör: