Bir şey yapmak için motivasyon bulamamak

H_Y_D_R_A

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ram:16 GB , Ekran Kartı:RTX3050Tİ , İşlemci:İ7-11800
Arkadaşlar, sürekli "şunu yapacağım, bunu yapacağım" diyorum fakat hep sözde kalıyor. Ders çalışmak, oyun oynamak, dışarıya çıkmak için bir motivasyon bulamıyorum. Bayadır da böyleyim aslında. Notlarda düşüş yok ama haftaya pazartesi olacak sınavlar için henüz hiç hazırlık yapmadım. Önceden bir hafta kala notlarıma hazır olur, onları okurdum. Fakat şimdi not bile çıkarmadım. Tekrardan bir şeyler yapmak için nasıl motivasyon toplayabilirim? Sadece ders için değil, her şey için bir boşluk var içimde ve artık buna dur deyip hayatımı dolu dolu yaşamak istiyorum.

Motivasyonunu 1-2 saat çalışınca ödüllendir örneğin sevdiğin şeyleri 15 dakika süresince yap sonra gene başla. Eğer çalışma sebebi arıyorsan çalışmazsam sonucunun ne olacağını dallarına kadar düşün.

Evet dediğiniz kafama oturdu, peki ders dışı nasılsın bir yol izleyebilirim?

Evet dediğiniz kafama oturdu, peki ders dışı nasılsın bir yol izleyebilirim?
Yürüyüş yapmanızı öneririm. İlk başlarda süreyi daha kısa tutabilirsiniz. Zaman geçtikçe bu süreyi arttırırsınız. Yürürken şarkı dinlemek yerine düşüncelerinize verin kendinizi. Çevrenizi inceleyin, size neler çağrıştırdığını düşünün. Böylece kendinizi daha iyi anlamaya başlayacaksınız, içinizdeki boşluk hissinden kurtulup duygularınızın daha çok farkında olmaya başlayacaksınız.

Güzel fikirmiş, günde en az 1 saat yürüyüş yapıyorum ama hiç bu yönden bakmamıştım. Teşekkürler.

Senin içinde o anlık gazdan ziyade hırsın olması lazım. O hırsını aktif edecek bir amaç belirle. Böyle anlık gazlarla olmaz.

Derste oluyor yine bir şekilde başına oturuyorum ama oyun veya dışarıya çıkıp bir şeyler yapmaya gelince bir amaç bulamıyorum.

Namaza başlamanı tavsiye ederim. Hayatını düzene sokuyor.

Olabilir evet, bir ara başlamıştım ama sonra belli başlı fiziksel problemler olunca ara verip koymuştum, deneyeceğim tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…