Bir şirketi satın almak ne anlama gelir?

Technoemre34

Yoctopat
Daha fazla  
Bir şirketi satın almak için gereken para o şirketin tedavülündeki hisse sayısının hisse fiyatıyla çarpımı mıdır ya da bir şirketin yüzdelik hissesine sahip olabilmek için o şirketin tedavülündeki hisse sayısının belirli bir yüzdesine mi sahip olmak gerekir?

Şirkete sahip olmak için en azından hissesinin %50'sinin aynı kuruma veya kişiye ait olması gerekir. Şirketin satın alınması demek parayla alınamayacak deneyimin ana kuruma geçmesi demektir. Bir şirketin alt şirketlere sahip olması ve bu tarz satın alımlar yapması şirketin dışarıdan "biz sağlamız, gücümüz var" izlenimi verilmesini sağlar ki yatırımcıları memnun eder. Belli konularda geri kalmış veya hızlıca belli bir pazara girmek isteyen büyük şirketler bu tarz satın alımlar yapabilir.

Son düzenleme:
Diyelim ki bir şirketin tedavülünde 20 milyon hisse var ben bunun 11 milyonuna sahip olursam sahibi mi oluyorum yani demek istediğim tedavüldeki hisse bu anlama mı geliyor.

Sahibi olmak için 100%'üne sahip olmak gerekir ancak tepedeki kişi olmak için %50'nin üzerinde sahip olmak yetiyor. Nasıl bir piyasa dönüyor bilmiyorum ancak bazı şirket sahipleri başka alanlarda iş yapabilmek için bu tarz bir şeye başvurabiliyorlar. Jeff Bezos uzay şirketiyle uğraşmak için Amazon'daki en üst düzeyden ayrıldı ancak hisse çoğunluğuna sahip olduğu için karar mercisi Jeff Bezos.

Teşekkürler hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…