5500 TL verip 1000-1500 TL monitör almak. İleride monitör geliştirmesi yaparsın diyorsunuz ama ileride donanım geliştirmesi de yapılabilir. Hatta 2. el çok ucuza idarelik bir monitör alıp 1400 TL'ye 144 Hz monitör alabilirsiniz. 240 Hz zaten gereksiz.
5500 TL verip 1000-1500 TL monitör almak. İleri de monitör geliştirmesi yaparsın diyorsunuz ama ileride donanım geliştirmesi de yapılabilir. Hatta 2. el çok ucuza idarelik bir monitör alıp 1400 TL'ye 144 Hz monitör alabilirsiniz. 240 Hz zaten gereksiz.
Sadece FPS olarak bakmayın. FreeSync ya da G-Sync'i de aktif ettiğinizde genel deneyim anlamında ciddi bir fark oluşuyor. Ben lens kullanan birisiyim ve uzun süre boyunca da 60 hz monitörde oyun oynadım. 144 Hz'den sonra göz kuruluğu ve yorgunluğu konusunun azalması yönünde de ciddi memnuniyetim oldu.
Kullanim amaciniza gore degismekle birlikte, bence sistem saglam olsun ki gerekli program, oyun vs calistirabiliyor olsun. Siz daha sonra ihtiyac halinde monitor degistirebilirsiniz.
Şimdi donanım önemlidir, evet. Ama ne kadar ve kim için önemli. Cs:go gibi hafif ama ms'lerin galibiyet getirdiği bir oyun mu yoksa harika grafikli bir hikaye tabanlı oyun mu oynayacaksınız? Diyelim 144 Hz monitör aldınız, bütçeyi ordan burdan kısayım derken 70 FPS e düştüyseniz o 144 Hz'nin hiçbir anlamı yok. Tamamiyle sana bağlı buna sen karar vereceksin. Daha önce de yazılmış. Düşük bir monitör alıp ilerde upgrade etmek mantıklı gibi ama sana kalmış yine de.