Bir sistemin 2.el olduğunu nasıl anlarız?

Ederleyzi

Kilopat
Yer
Türkiye
Arkadaşlar merhaba bir tanıdıktan sıfır adında bir sistem aldık içerisinde 1TB M.2 SSD vardı ama sağlık testi yapmak için test eddiğimizde 83 gün kullanılmış olduğunu gördük. Şimdi aklımıza takıldı. Acaba diğer parçalarda`mı 2. El? Bunu nasıl anlayabiliriz? (Bazı sebeblerden dolayı kutu fatura almadık ama 2. El olduğunu anlarsak direk sistemi iade edeceğiz bir sıkıntı çıkmadan, tanıdık olduğu için. )

Bunu teklif edeceğim ama bana başka çözümlerde lazım. Bunu gösteren bir program bulmam yeterli olur benim için. Olmadı zaten iade edeceğiz, 83 gün kullanılmış SSD olduğu için.
83 gün kullanıldı şeysine ben tam güvenemedim sonuçta program bu hatalı gösteriyor olabilir veya şahsın bilgisayarına taktığı SSD belki geri iade edildi tekrar kutulanıp satıldı o yüzden kendisi sıfır alsa da 83 gün kullanıldı yazıyor olabilir bunlardan şüphelendim yani. Çünkü ülkemizde bunu yapan mağazalar var iade edilen ürünü kutulayıp tekrar satıyorlar.

Bence 3-4 farklı program ile deneyin. Hepsinde aynı sonucu mu verecek bakın. Bir de direk birinci elden almak varken bu tür işlerde araya birilerini koymamak gerekir. Bizzat halledilmesi lazım bu işlerin.

Tahminimce nekadar doğrudur bilemiyorum ama kasayı açıp işlemci fanını sökerek üzerine baksanız hani doğal olarak sıfır sistemse işlemci macunu olduğu gibi belli eder kendini ama görünümü biraz farklıysa kullanılmış olduğunu anlayabilirsiniz saçma bir yöntemse affola :D Birde sanırım harddiskler kullandıkça zaman geçtikçe yazma okuma hızları düşüyormuş üzerindeki harddiskin modelini markasını bulup internetten hız oranlarına bakın daha sonra test programlarıyla ''HDDTune olurmu bilemiyorum'' hızını karşılaştırın.

Ekran kartının seri numarasını üretici firmanın sitesine gir üretim tarihine hak . Sonra chipset hangi markaya aitse (nvdia,amd) o tarihteki ekran kartı driverina bak . Elindeki kart ile karşılaştır herhangi bir upgrade yapıldıysa sistem ikinci el demektir çünkü ekran kartları deepfreeze yoksa kendisini günceller sürekli

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı