Bir süreden sonra boyun hiç uzamaması

Aalucard

Kilopat
Daha fazla  
Bazılarına saçma gelecek zaten kısa değilim diye. Ortaokulda sınıfın hep en uzunuydum, boyum 13,5 yaşımda 179 cm idi. 8. sınıfın başı oluyor. 8.sınıfın sonunda 181 cm oldu. Hiç bir anda boy da atmadım zaten uzuyordu, bazı arkadaşlarım bir anda uzadılar. Şu an 16 yaşındayım boyun hala aynı 5. sınıftan beri basketbol oynuyorum aynı zamanda da süt içiyorum. Basketbol oynamayı çok seviyorum o yüzden uzamak istiyorum. Lise 1 de doktora gitmiştim 4-5 cm atarsın demişti ama aradan 1 sene geçti daha uzamadıysa hiç uzamaz diye takıntı haline geldi. Gelişen oldu mu? Bu yaştan sonra gelişir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bazısı küçük yaşta hızlı bir şekilde uzar, sonra uzaması durur. Bazısı 16 yaşında bile 160 olabilir ama 18 19'a girdiğinde 180'lere bile çıkar. Bazısı da dengeli bir şekilde uzar. 16 yaşında 181 boyun neresi kötü? Benim lise 1'de 160 civarlarında bir arkadaşım vardı. Lise 4 başlarken çocuk sınıfın en uzunlarını bile geçmişti. Yani bu işler genetik işi. Basketbolun, sporun, süt ve süt ürünlerinin tabii ki faydası var ama genetiğinin izin verdiği sürece.

Lebron James olma gibi bir hayalin mi var?

Hoca hanım benim boyum 170 santimetre. Lise ikinci sınıf öğrencisiyim. Herkes statik esneme öneriyor. Biliyorsunuz en iyi statik esneme bacaklardan asılmak. Kilom da bozuk yani indeksi kötü bir vücudum var. Peder 183 santimetre valide 165 santimetre. Genetiğim kötü mü? Sizce ne kadar uzarım?
16 yaşındasın daha önünde uzun bir süre var merak etme.
Ben 22 yaşımdayım 168 boyundayım, bence çok uzunsun dert etme
Hocam peki dalga geçen falan oluyor mu gerçi pek ırgalamaz ama çevreniz uzun mu yani sürekli sizden uzun insanlar mı geliyor karşınıza yoksa toplum içinde orta boylu musunuz?

Kim hangi özelliğiyle dalga geçebilecek ki? Kemiği 10 cm uzun diye mi?

1 senedir statik esnetme yapıyorum zaten ama bi fayda etmedi.

Plaklar kapanmış demek doktora gidebilirsin 1.81 kötü bir boy değil fazla uzun değil ama uzun kategorisine girer plaklar kapanmışsa ister hopla ister zıpla ister yoğurt , süt iç faydası olmuyor. Ben 14 yaşındayım 8.sınıfım 1.74 boyundayım geçen seneye göre 11 cm boy attım bunun sebebi süt sağlıklı beslenme size önerim doktora gidip kemiklerinize baktırın belki 1-2 sene sonra uzarsınız çevremde çok var öyle boyunuz kısa değil zaten.

Öncelikle 17 yaşında ve 1.95 boyundayım.
Süt boy uzatmaz,güçlendirir. uzama işi genetiğe ve yaptığın spora bağlıdır. Daha gençsin boyun uzamaya devam edecektir. Bu konuyu kafana takma boyunun uzamasına kendi müdahale edemezsin

Not : Hayatım boyunca süt içmedim hatta nefret ederim anne sütü dahi içmemişim yani boyun uzaması sütle alakalı değil tamamen genetik

Ben kendi gelişimimi anlatayım.Genetik diyecek arkadaşlar için. Ben 1-8 sınıf arasında fazla uzun değildim normal bir boyum vardı. Kuzenlerim benden 5-8 santim civarı uzundu 8.sınıf itibari ile voleybol oynamaya başladım düzenli beslenme ve uyku ile inanılmaz bir fark yaşandı. Spor hayatıma devam ettikçe ve zararlı alışkanlıklardan kaçındıkça uzamaya devam ettim.Annemin boyu 1.55 babamın boyu 1.68 dayımın 1.70+ teyzelerim ise 1.60 civarı o kadar uzun bir aile değiliz.Şuanda boyum net olarak 1.93 ben bu olayı spor düzenli beslenme ve uykuya bağlıyorum.Daha uzaman devam edecek ama sana bağlı. Bir araştırma okumuştum ve arkadaşıma doğruluğunu sormuştum (Sorduğum kişi Sultanlar liginde antrenör ve Kondisyoner) kasları esnetmek boy uzamasına yardımcı olduğunu söylemişti.Ve üzülme 1.81 gayet güzel bir boy eminim 1.85+'ya kadar devam edecek.

Sağ olun moral oldu benim içinde ben 8.sınıfım 1.74 boyundayım tek hayalim 1.93-1.90 arası boya sahip olmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…