Bir sunucu bilgisayarı almak server kurmak için yeterli mi?

bugrastar

Hectopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Serbest Meslek
Bir Metin2'ci olarak sıkıldım kapalan serverlardan veya eski serverlarda oyuncular yüzünden doğru düzgün oynanmıyor gücü yeten yetene herkes ks atıyor bende karar verdim.
Sunucu üzerine araştırıp kendi serverımı kuracağım. Ancak YouTube hep sunucu özelliklerden bahsediyorlar. Ne yani bir sunucu bilgisayar almakla bitiyor mu? Bu konuda neler gerektiğini söyler misiniz? Ya da VPS, server gibi bir liste yapın ben araştırma yapayım.

Hocam gerçekten boşa yatırım olur açıkçası, hem oyunun devri bitmiş hem de server kurma maliyeti pek ucuz değil. Tabii sizin paranız.

Hocam boş yatırım olur açıkçası hem oyunun devri bitti eskisi kadar oyuncusu yok hem de serveriniz tutar mı bilmiyorum.

Hocam gerçekten boşa yatırım olur açıkçası, hem oyunun devri bitmiş hem de server kurma maliyeti pek ucuz değil. Tabii sizin paranız.

Biliyorum en düşük bir sunucu için bilgisayar satın alsam 20 bin TL'den başlıyor. Bunun içinde hızlı internet nazım ve hatasız server için mt2 server files satın alınacak vs derken bayağı bir maliyeti var.

sunucu satın almana gerek yok hocam vds server kiralayacaksın, hatta direk oyunuda kurup veren firmalar var aylık fiyatları var, 500 tl gibi bir paraya serverini çok rahat kurarsın sanırım ama tutar mı yada bug vb şeyler olur mu yada sw filesi istediğin gibi olur mu onu bilemem. Eğer kendi filesin varsa ve sağlamsa daha iyi olur ve sadece vds sunucu ve site için domain+Hosting alrak filesini o sunucuya kurarak açabilrisin ve files senin olduğu için düzenleme yapma vb konularında daha özgür olursun. Tabi hile konusunda güvenliği sağlamak için uriel vb guard yapımcısı birinden sunucun için güvenlik serviside alman lazım. Kısacası saplam bir server istiyorsan ayda 1k ya ayarlanabilir ama başta 500 ü geçme ve server açmanın tüm ayrıntılarını test edeceğin basit bir test server aç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı