Bir Tanrı'ya inanıyor musunuz?

Dediğiniz adamı duyuyorum genelde okurum bir ara belki. Dediğiniz gibi müslümanların hiçbiri Kur'an-ı okumadan inanıyor. Dinden çıkmak için kuranı tamamen okumaya gerek yok, ancak müslüman olduğunu iddia ediyorsan neye inandığını bileceksin. Saygılı bilgili müslümanlarla konuşalım tartışalim hoşuma da gidiyor, ama daha dinini bilmeyen insanlar beni yoruyor açıkçası.

Hocam Kuran-ı Kerim'de yazıyor kabire girdiğinde iki melek gelir, ve size sorular sorarlar, yanibu bir kere yalan. Allah sadece senin yaşamana izin veriyor ve ne yaptığını kabirde soruyor zateni kader sadece Ahiretdir.

Bir Tanrı kesinlikle var ancak dinlerin olmadığını düşünüyorum.

Tanrının varlığı tartışılır ama maalesef dinlerin ilahi boyutu yok.

Siz bir şeyi inkar ederse insan direk kafir oluyor diye düşünüyorsunuz bir hadis vereyim "Kişi ile küfür arasında namaz vardır" eksik olabilir aklıma gelmedi tamamı. O zaman namaz kaçıran bir kişi direk kafir oluyor ama öyle değil burada namazın önemi vurgulanıyor sadece.

Hocam kuran-ı Kerim'de yazıyor kabire girdiğinde iki melek gelir, ve size sorular sorarlar, yanibu bir kere yalan. Allah sadece senin yaşamana izin veriyor ve ne yaptığını kabirde soruyor zateni kader sadece ahirettir.

Ben terazi kısmında bahsediyorum hocam daha dun camideki hocaya sordum kabir azabında münker ve nekirdi sanırım onlar geliyor ondan sonra da diğer aleme gidiyorsun orada seni Allah sorguya çekiyor ben o kısımdan bahsediyordum.

Sen Müslüman bir çevrede doğduğun için ve buna maruz kaldığın için böyle düşünüyorsun ailen ve çevren Hristiyan veya başka bir dine mensup olsaydı acaba bunları söyler miydin.

İşte bende ondan bahsediyorum, zaten soru soruyorlarsa neden daha önce kader yazsınlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…