Bir Tanrı'ya inanıyor musunuz?

Dostum ben bu yola yaklaşık 8-9 yılımı verdim istersen gel yüz yüze konuşalım burada sana herhangi bir şey açıklayamam gerçekten bak.

Şimdi hocam biz burada tanrıyı mı tartışıyoruz dini mi? Dinse hangi din? Tanrı tartışıyorsak tanrının oluşumunun falanda tartışmak zorundayız. İslam tartışıyorsak 2-3 ayetle tartışma kapanır, çelişmeyen ayet yok zira.

Tanrı var ama suskun. Ortaya tek bir şey koydu, o da "1"di.

Evet dediğiniz gibi ben olaya kendi inancıma göre bakıyorum ki zaten Tanrı'nın varlığını burada da kanıtlayamam. Tanrı bana göre var mı sorusu sorulunca evrendeki düzene göre var olduğunu düşünüyorum.

Diğer arkadaş da Tanrı'nın var olmadığını söyleyince ben de ona evrenin nasıl yaratıldığını sordum.

İki konuyu da somut bir şekilde ispat edemeyeceğimize göre inanca kalıyor konu.

Mükemmel ve sonsuz güç sahibi bir tanrıdan bahsedip nasıl olurda insanlar anlasın diye indirdiği kitaba yetersiz diyerek tefsirsiz bir anlamı yok diyebiliyorsun, tamamen çelişki. Mükemmel bir tanrı, indirdiği kitabı da en anlaşılır şekilde indirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…