Bir Tanrı'ya inanıyor musunuz?

Tanrı her şeyi biliyor zaten, kaderimizi o yazdı, kimin nereye gideceğini de biliyor. Saçma yani.
Herhangi bir insanı cehenneme atarken itiraz etmeyecek mi o kişi?

Bence tartışarak hiçbir şekilde bir yere varamayacağız zaten adı üstünde "inanç" kimse burada bir delil sunarak kendi fikrini ispat edemeyecek.

İnanca kalıyor zaten, sen evren nasıl yaratıldı diyeceksin ben tanrı nasıl oluştu diyeceğim ikimizde kalacağız ondan sonra. Buralara girmek yerine neden islam, tarzı konular tartışmak daha mantıklı olur.

Bencede hocam Tanrı'nın varlığı konusu burada hep muallakta kalacak.

Niye soksun Tanrı'ya neden sadistlik gibi bir insani özellik atfediyorsunuz?
Dimi, bütün dinlerde istisnasız böyle bir olay var. Tanrıda insan özellikleri var, bir tanrı düşünün her şeye hakim, her şeyden daha üstün ama sen ona inanmadın diye sana sinirlenip seni cehenneme atıyor D Bu son derece çocukça bir davranış, bir tanrı böyle davranmaz.

Tamam şuandan dönülebilir. Ben islami kaynakları okurken hadis ayet manalarını en derinine kadar okuyup yazarken asla çelişmedim yazdığınız ve çelişiyor dediğiniz ayetlerin altında yatan manaları bilmezseniz yorum yapamazsınız.

İnanç kısmını çok tartisamayiz zaten, ancak dinleri tartisabiliriz. Kuranda şu şu ayetler var ne düşünüyorsun, bir tanrı bu sözleri söylemiş olabilir mi, tarzı tartissak çok daha faydalı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…