Bir telefonda aynı anda 2 SIM kart kullanmak kullanışlı mıdır?

Legolas8

Femtopat
Bir telefonda 2 SIM kart kullanmak kullanışlı mıdır acaba? İş için ayrı, diğer işler için ayrı kullanmak için. Diğer işler için (sosyal medya falan gibi) kullandığım hattımda 50GB internetim var ve bana fazlasıyla yetiyor. Ben şimdi iş için ayrı hat taksam telefona ve bunu ekstra fatura ödememek için faturasız alsam ve diğer hattımın mobil verisi ile kullanabilir miyim?
İş telefon numaramda mesela mobil bankacılık uygulamalarımı diğer hattımın 50GB mobil verisi ile kullanabilecek miyim? Yoksa yeni hattımı da faturalı mı almalıyım?

Samsung telefon kullanıyorum. Bu şekilde 2 SIM kartı kullanmak kullanışlı mıdır ve telefonda bildirimlerde bir gecikme falan olur mu? Aramalarda, gelen mobil bankacılık ve mail bildirimlerinde falan bir karışıklık olur mu 2 SIM bulunan telefonda? Mesela 1 telefon numarasına ayrı Gmail hesabım olacak, diğer telefon hesabıma ayrı Gmail hesabım olacak gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her hat kendi faturasında yazanı kullanabiliyor diye biliyorum, yani dediğiniz olmaz gibi.

Faturasız alabilirsin, kendi internet paketini kullanabilir. Ama bir hat diğerinin mobil verisini kullanamaz. Kullanışlı mı kullanışlı oluyor evet. İnternet için, sms için ve aramalar için belirlediğin hatları kullanırsın veya işlem sırasında sormasını sağlayabilirsin. Herhangi bir gecikme yaşanmıyor.

Anladım yardımlarınız için teşekkürler. Şunu da sormayı unutmuşum. Peki ben atıyorum birini Turkcell, diğerini Türk Telekom yaptım diyelim bu durumda 2 tane operatörden sinyal alacak telefon öyle değil mi? Ben şöyle bir ayar yapmıştım Android telefonumda.

En iyi ağ operatörüne bağlan gibi bir ayar vardı ve Turkcell kullanıyorsam Turkcell seçiyorum, Türk Telekom kullanıyorsam Türk Telekom seçiyorum. Bu ayarı otomatik kullanmıyorum yani en iyi yere değil de benim dediğim yere bağlanıyor telefon.

Bu durumda 2 farklı operatör kullanırsam eğer bu ayarı 2 farklı şekilde mi gösterecek bana telefon? Yani otomatik bağlan kullanmadığım için ve 2 SIM kullanırsam ben 2'sini de otomatik bağlan ayarını kapatarak, birini Turkcell'e bağlan, diğerini Türk Telekom bağlan diyebileceğim değil mi?

birini Turkcell'e bağlan, diğerini Türk Telekom bağlan diyebileceğim değil mi?
Mobil ağını kendin seçeceksin, sim1 yada sim2'nin mobil ağını kullan şeklinde. İstediğin zaman birinden diğerine de geçebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…