Bir televizyondan TRT açınca diğer televizyon çalışmıyor

Makaleler
4
Yer
İzmit
Çok ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Gerçek olduğunu belirteyim. Kafa dinlemek adına dedemlere geldim. Bildiğiniz merkezde oturuyorlar, kuytu bir yer değil. Bunu belirteyim belki önemlidir. Geleyim konuya;

Evde 2 televizyon var. Şu an dedem TRT 1'de Türkiye-Macaristan maçını izliyor. Herhangi bir TRT kanalını veya birkaç kanalı daha açtığında (aynı frekansı taşıyanlar olma ihtimalini düşünüyorum) diğer odadaki televizyonda hiçbir kanal açmıyor. (No signal)

Ne zaman TRT'den çıkıp başka bir kanala geçse (Örneğin Fox) diğer televizyona sinyal geliyor. E şimdi dedem maç izliyor, inatçı bir adam. Babaannem televizyonsuz kaldı. Ben de aralarında kalıyorum. Elektrikçi çağırmışlar yapamamış. Bu sorun nasıl çözülür inanın bilmiyorum. Yardımlarınız kıymetli.

Aklıma bu konu geldi.

Aklıma bu konu geldi.
Benim de aklıma @LoVerPC isimli üyenin yazmış olduğu mesaj gelmişti. :D

Her televizyon için ayrı çanak anten ve LNB kablosu kullanın :)

Sorun tek çanak anten değil, çanaktan çıkan kablo önce dağıtıcıya gider, oradan her daireye dağıtılır sinyal. Daireye gelen kablo iki uydu alcısına bağlanmışsa eğer, böyle sorunlar olabiliyor.
Bu sorunu halledebilecek biri var mıdır? Kendi başıma yapamam diye tahmin ediyorum.

Bir kablo var. O kablo küçük odadan (TV yok) TV'nin olduğu odaya uzanıyor.

1605729828716..jpg

1605729948172..jpg

Yine o beyaz kablodan var. O da diğer TV'ye gidiyor;
1605730056647..jpg

1605730006294..jpg

Sorun bundan kaynaklanıyor yanlış değilsem. Tek bir kablo olduğu için.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı