Bir topluluğa ait olma ihtiyacı

Muas

Picopat
Herkese merhaba, son zamanlarda derin bir aidiyet ihtiyacı hissediyorum. Belirli bir topluluğun parçası olmak, aynı fikirleri ve değerleri paylaşan insanlarla bir arada olmak istiyorum. Bu topluluk, birbirimizin dertlerine sahip çıkabileceğimiz, dayanışma ve destek içinde olabileceğimiz bir yer olmalı. Aynı hedeflere, ideallere inanan insanlar arasında olmak beni daha güçlü hissettirecek gibi geliyor.

Ülkü ocaklarına katılmayı düşündüm ama ateistim, komunist partilere katılmayı düşündüm komunist değilim.

Şu an bu konuda kafamda net bir şey yok ama ait olabileceğim, benim gibi düşünen insanlarla bir arada olabileceğim bir grup arayışı içindeyim. Sizce bu konuda ne yapabilirim? Bu tür bir topluluk nasıl bulunur? Ya da sizin önerileriniz var mı? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler!

Bence politikadan uzak dur. Gruba gelecek olursak bu da insanı çoğu fikrinden ödün verdiren çok saçma noktalara çıkabilecek bir olgu. Bence kendi kişisel gelişimin için çalış, başkalarına yaranmaya çalışma. Spor yap, okumalar yap, gez toz, derslerine çalış, sosyalleş... Sanırım 17 yaşındasın bence kendini geliştirmenin tam zamanı, hem akademik yönden hem sportif yönden hem kültürel yönden hem de iletişimsel yönden örneğin yazın bir işe girerek. Değişim kaçınılmaz, hiçbir durumu baki sanma, önce kendini geliştir ki başkasının maşası olma.

Hocam geliştiriyorum zaten. Kitap okuyorum spor yapıyorum ders çalışıyorum meditasyon yapıyorum, ama bu bahsettiğim konu aklımın köşesindedir hep.

Herhangi bir kursa gitmekte buna fayda sağlar.

Hocam geliştiriyorum zaten. Kitap okuyorum spor yapıyorum ders çalışıyorum meditasyon yapıyorum, ama bu bahsettiğim konu aklımın köşesindedir hep.
Eğer üniversiteye gitmeyi düşünüyorsan üniversitedeki topluluklarda bu ihtiyacına bir cevap bulabilirsin.

Dediğin duyguyu gayet iyi biliyorum. Zamanında ben de aynı duyguları yoğun bir şekilde yaşayıp bir topluluk kurmuştum ve 3 yıl gibi bir sürede 3000 kişi gelip geçti. Hemen hemen hepsiyle tanıştım bir kısmıyla seçilebilir aile ve dost ilişkileri kurdum fakat insanlar bazen senin gibi düşünemeyebiliyor ve bu tarz durumlarda verdiğin değerin karşılığını alamıyorsun. Sadece tecrübemi aktarmak istedim yaşadığın durumu ben de yaşadığım için eğer yardıma ihtiyacın olursa buradayım.

Not: artık o insanların birçoğuyla kavgalıyım veya görüşmüyorum hatta neredeyse kız arkadaşım dışında kimseyle görüşmüyorum diyebilirim.

Dostum benim sana tavsiyem kesinlikle politik gruplara girmemen. Eğer politik bir gruba dahil olursan o grubun desteklediği fikirler ve kişiler sana ters gelse bile katlanmak zorunda kalırsın, özgürce hareket ederek kendi ideallerine göre yaşayamazsın. İlla bir gruba dahil olmak istiyorsan sivil yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalışabilirsin.

Hocam, ne yapmalıyım bilmiyorum. Sivil yardımlara girmek istemiyorum.

Böyle bir topluluk yok bence hocam belki siyasi topluluklar dışında ama onlar bile kendini düşünür, Amerika'daki gibi bağımlıların gittiği topluluklar var onlar gibi bir şey olsa belki yardım ederler. Ancak belki STK'ya katılırsan orada aradığın gibi bir dayanışma olabilir.

Aslında aradığım tamda öyle bir şey, yabancı filmlerde görüyorum bir sorundan müzdarip insanlar toplanıp sorunlarını anlatıyorlar. Böyle bir yeri STK da bulabilirmiyim sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…