Bir TV nasıl bozulur?

karasz

Hectopat
Daha fazla  
Smart TV aldım. Gözüm bebeğim gibi bakıyorum. Yok kardeşim sabah kadar izlemesin ömrü azalır, yok terli elle kumandaya dokunmayayım toksitlen vesaire. Çok mu abartıyorum? Bu kadar kolay bozulur mu bu akıllı televizyonlar?

Marka: Samsung
Model: QN85A55

Smart TV aldım. Gözüm bebeğim gibi bakıyorum. Yok kardeşim sabah kadar izlemesin ömrü azalır, yok terli elle kumandaya dokunmayayım toksitlen vesaire. Çok mu abartıyorum? Bu kadar kolay bozulur mu bu akıllı televizyonlar?

Marka: Samsung
Model: QN85A55
Bizim salonda 2021 yılında aldığımız Sony XR55X93J model smart tv var. Biz 24 saatliğine İstanbul dışındaydık tv’yi açık unutmuşuz. Kendisi kendini kapatmış elektrikler de gitmemiş. Smart Tv’ler de böyle böyle özellikler var kurcalamak lazım ayarlarını. Kendi bilgisayar odamda 9 sene önce aldığım Sony KDL-46HX850 model tv’im var masaüstü pc monitörü olarak kullanıyorum günde 12-13 saat açık hala ekranı ilk aldığım gibi canlı gösteriyor. LCD ekran ve arka aydınlatmalarında da sorun yok. O kadar pimpirikli davranmaya gerek yok diye düşünüyorum. Kumanda konusunda evet ıslak, terli veya pis elle dokunulmaz ise daha iyi olur. İçi oksitlenebilir ve tuş bozulabilir onda hem fikirim. Ama tv’de hasar oluşmaz panele darbe veya yüksek voltajla karşılaşmadığı sürece. İçlerinde gaz yok o yüzden rahat olabilirsiniz. Kumanda konusunda Panasonic çok kötü ne kadar dikkat etseniz de zamanla kumandanın tuşları basmamaya başlıyor. Sony, Samsung ve LG’den böyle basit sorunlar yaşamazsınız. Sadece APC markanın akım korumalı prizini alın televizyonunuzun fişini takın eğer korumak istiyorsanız o zaman hiç bir şey olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı