Şu an da Doğuş Üniversitesinde kaydım var ve geçtiğimiz sene dondurmuştum okulumu. Bu sene tekrar sınava girdim ve puanıma göre tercih yapacağım. Okulda kaydımın olması tercih yapmama veya yerleşmeme engel olur mu? Eğer bir üniversiteyi kazanırsam doğuştan kaydımı sildirmeden diğerine kayıt olamıyormuşum. Doğuştan kaydımı sildirmek ne kadar sürer?
Doğru. Aynı anda iki yükseköğretim kurumunda kaydınız bulunamaz eğer biri açık öğretim değilse. Yani Doğuş Üniversitesinden kaydınızı sildirip öyle yeni üniversitenize kayıt yaptırmalısınız. 2013 yılında İTÜ'den kaydımı sildirip Ankara Üniversitesine kayıt yaptırmıştım. İTÜ'den kaydımı sildirmem sadece bir saatimi almıştı, o da kampüs büyük olduğundan kurumlar arası yürüme mesafem fazlaydı.
Doğru. Aynı anda iki yükseköğretim kurumunda kaydınız bulunamaz eğer biri açık öğretim değilse. Yani Doğuş Üniversitesinden kaydınızı sildirip öyle yeni üniversitenize kayıt yaptırmalısınız. 2013 yılında İTÜ'den kaydımı sildirip Ankara Üniversitesine kayıt yaptırmıştım. İTÜ'den kaydımı sildirmem sadece bir saatimi almıştı, o da kampüs büyük olduğundan kurumlar arası yürüme mesafem fazlaydı.
Bazıları kaydını sildirmek 1 haftayı bile bulabiliyor dediği için kafam karışmıştı. Fakat sanırım gerçekten 1 saat bile sürmüyormuş. Cevabınız için teşekkür ederim.