Olabildiğince fazla detay yazarak ve makul bir fiyat belirleyerek başlayabilirsiniz, açıklamaya pazarlık payı bıraktığınızı yazmanız satılma oranını arttıracaktır. Bir ürünün satılması için o ürüne birilerinin ihtiyacı duyması gerekir. Bu prensipten yola çıkarak o ürüne insanların neden ihtiyacı olabileceğine dair detay verebilirsiniz, adam kendine "yav aslında benim bu ürüne ihtiyacım varmış, fiyatı da makul. Bir yazayımda pazarlık yapayım." der. O anda pazarlık payı devreye giriyor. Bir ürün satacağınız zaman her zaman 4/1 oranda pazarlık payı bırakmalısınız ki kişi için "Ben bunu ederinden daha ucuza alabilirim." algısını yaratabilin. Ayrıca biraz sabırlı ve nazlı olmanızda fayda var çünkü eğer istediğiniz fiyatta anlaşamazsanız sizin istediğiniz fiyatı veren sahte bir müşteriyi işin içine dahil edebilirsiniz. Aslında mesele müşteriyi tanımaktan geçiyor, daha çoook şey yazabilirdim ancak her detayından bahsetmek saatler alır. Kısaca mesele müşteriye ilüzyonlar yaratmak ve ederinin altında aldığı algısını vermek.