Bir uygulama veya siteden hesabımızı silersek kişisel verilerimiz de silinir mi?

TurkıshUlti

Femtopat
Daha fazla  
İnternette alışverişten oyun sitelerine kadar her yerde kişisel verilerimizi giriyoruz. Eğer hesabımızı bu site veya uygulamalardan silersek kişisel verilerimiz de silinir mi? Hesabımızın silinmesinden sonra güvenlik açığı olur mu?

İnternette alışverişten oyun sitelerine kadar her yerde kişisel verilerimizi giriyoruz. Eğer hesabımızı bu site veya uygulamalardan silersek kişisel verilerimiz de silinir mi? Hesabımızın silinmesinden sonra güvenlik açığı olur mu?

Normal şartlarda silinmesi lazım fakat ben hiçbir şekilde tamamen silindiklerini düşünmüyorum.

Yasal olarak belli bir süre bu verilerinizi saklayabiliyorlar. Hatırladığım kadarıyla bu süre 2-3 yıl civarı bir şeydi. Bilen biri vardır elbet.

Eğer sitede KVKK prosedürleri uygulanıyorsa sizin verilerinizi silse bile 5 yıla kadar saklayabilir. Daha uzunda olabilir bu kötü niyetli kişiler için ama resmi kanun gereği bu sürede saklama zorunluluğu var. Tabi yine de firmanın inisiyatifine kalmış bir durum.

Eğer sitede KVKK prosedürleri uygulanıyorsa sizin verilerinizi silse bile 5 yıla kadar saklayabilir. Daha uzunda olabilir bu kötü niyetli kişiler için ama resmi kanun gereği bu sürede saklama zorunluluğu var. Tabii yine de firmanın inisiyatifine kalmış bir durum.

Evet güvenilir resmi bir site. Yani saklar diyorsunuz, her türlü.

Mesela sosyal medya diyelim. Yüklediğiniz her şey onlarda kalıyor. Sen istediğin kadar sil. Yasak olarak belirli suresi var ama süre bitince silindiğini sanmıyorum.

Açıkçası ben *** sitesinden bahsediyorum. Onaylı bir araştırma şirketi. e-Devlet onaylı T.C. Kimlik sistemi uyguluyorlar. Tek yönlü şifreleme ile.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı