Bir uygulamanın RAM kullanınımını kısıtlama

kralkobra71

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle adli bilişim uzmanıyım. Elimde Lenovo P910 Workstation PC var 64GB RAM'e sahip CPU Xeon E5 2620 V4 bu cihazda Cellebrite kullanarak mobil cihazların incelemesini yapıyorum. Cellebrite firmasının programı olan Physical Analyzer programını kullanarak veri inceliyorum. Bu program yeni bir sürüm yayınladı ve bu sürüm ile birlikte programı çalıştırdığım zaman 64 GB RAM üzerinden kullanım %98'lere ulaşmakta. Program kapalıyken herhangi bir RAM sorunum yok. Ama açtığımda yaklaşık olarak 55-60 GB RAM kullanmaya başlıyor. Bir süre % 80 ila 98 aralığında çalışıyor ama sonrasında uygulama belleği yetersiz hatası verip her şeyi kapatıyor. Sanal belleğe de 32GB alan verdim o da maxlıyor. Firmaya sorunu anlattım. Böyle bir şey mümkün değil dediler. Normal şartlarda program 16GB RAM ile kullanılabiliyormuş sorunsuz. Firmanın beyanı bu yönde. PC'de sorun olduğunu düşündüm Dell Precision Tower 7910 128 GB RAM ve Intel® Xeon® E5-2680 v4 İşlemciden 2 adet mevcut. Bu PC'de çalıştırdım yine aynı sorunla karşılaştım. Firma Yahudi yardımcı olmak istemiyor işi sürekli yokuşa sürüyor. İşin aksi eski sürümlere döndüğümde de sorun aynı devam ediyor. Formatta attım temiz kurulumda yaptım sonuç aynı. Bu programın RAM kullanımına bir kota koyma şansımız var mı acaba, ya da bu soruna neden olabilecek durumları yaşayan var ise çözümü yönünde neler önerebilirler? Yardımcı olursanız sevinirim.

Attaki resim en rahat çalıştığı zamanı gösteriyor.

IMG-20190319-WA0000.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Benzer bir sorun çalıştığım ofisteki ana bilgisayarda vardı. 8 gb ram kullanımı programı açınca %95 seviyelerindeydi hep. Çözümü ramleri çıkarıp tekrardan takıp, chkdsk yaparak kavuştuk. Disk sorunları ram kullanımı çok artırıyormuş. Tavsiyem chkdsk yapıp, disk birleştirme yapman. . SSD varsa sadece chkdsk yapmayı deneyebilirsiniz.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Dediklerinizi yaptım dostum ama çare olmadı malesef.

Ama bunun esas sorunu cozecegini sanmiyorum. Programda memory leak olabilir ya da yapilan is ne ise ona gore belki de gercekten o kadar memory kullanmasi gerekiyordur.

Tam olarak yaptigi is nedir bu programin bilmiyorum.
Mobil cihazların (Cep Telefonu, Tablet, Hafıza Kartı, Sim Kart) .bin - raw - e01 uzantılı alınmış imajlarını process ve export işlemlerini yapan bir program.

Ama bunun esas sorunu cozecegini sanmiyorum. Programda memory leak olabilir ya da yapilan is ne ise ona gore belki de gercekten o kadar memory kullanmasi gerekiyordur.

Tam olarak yaptigi is nedir bu programin bilmiyorum.
Üretici firma böyle bir şeyin mümkün olmadığını söylüyor. Normal şartlarda program 16GB ramda stabil çalışabiliyormuş. Ama ne hikmetse bizde 64GB ramla sorun yaşıyoruz.
Meselem RAM kullanması değil. Ramı kullanırken %98-99 lara ulaştığında komple sistemi kilitleyip her şeyi kapatması veya işlemi tam manasıyla bitiremeyip Uygulama Belleği Yetersiz hatası vererek işi sonlandırması. İş yapmamızı engelliyor artık.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı