Bir uzman çavuş astsubaylık sınavına girebilir mi?

Makaleler
11
Yer
Antalia
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 / Evga Gtx 1660s / 2x8gb corsair vengeance 3200mhz / Asrock b550m-hdv
Meslek
Asker
Selamlar hocalarım iyi günler dilerim. Sağda solda yalan yanlış bilgiler var internetten alınma bilgiler sunmayın zaten oraya inanmadıgımdan dolayı sizlere soruyorum. Seneye uzman çavuş olma ihtimalim var Allah izin verirse, olursam MSÜ sınavlarına girebiliyor muyum hala? Girebiliyorsam kazanırsam mesleğimden istifamı etmem gerekiyor?

Yaşın tuttugu surece girersin fakat sozlesmen olursa nasil olur bilemiyorum. Tazminat odemek zorunda kalabilirsin. Bence uzman olma astsubaylik kovala. Askere gidersen yedek asb olabilirsin fakat bu durumda fena sogursun askerlikten biraz fikrin degisebilir. Aciktan alimlarida ayrica takip edebilirsin.

Yaşın tuttugu surece girersin fakat sozlesmen olursa nasıl olur bilemiyorum. Tazminat odemek zorunda kalabilirsin. Bence uzman olma astsubaylik kovala. Askere gidersen yedek asb olabilirsin fakat bu durumda fena sogursun askerlikten biraz fikrin degisebilir. Aciktan alimlarida ayrica takip edebilirsin.

Şu anda diğer sınavı beklemem lazım o zamana kadar da zamanım yok. Askerliğim geldi ocak ayında gidiyorum hayırlısıyla. Askerdeyken uzman çavuşluk için başvurunca dışarıdan alıma göre daha hızlı ilerliyormuş ve alım süreci daha kolay oluyormuş diye bir duyum aldım etrafımdan ne kadar doğrudur bilemem. O yüzden uzmanlıktan astsubaylıga geçişi merak ettim.

Şimdi şöyle bir senaryo olur.Uzman çavuş olursun ondan sonra içerden alım olunca astsubaylık için denersin olabilirsen olursun olamazsan elinde hala mesleğin olur. Uzman çavuşken İçerden alım olunca zaten komutanına daha önceden söylersin haber versin diye bağlı olduğun komutanında alım olacağında sana şartlarını vs. söyler. Sende ona göre aksiyon alırsın. Uzman çavuş olunca işe başlarken sözleşme imzalıyacaksın öyle kafana göre istifa edemezsin. Tazminat durumu olabilir.
Şu anda diğer sınavı beklemem lazım o zamana kadar da zamanım yok. Askerliğim geldi ocak ayında gidiyorum hayırlısıyla. Askerdeyken uzman çavuşluk için başvurunca dışarıdan alıma göre daha hızlı ilerliyormuş ve alım süreci daha kolay oluyormuş diye bir duyum aldım etrafımdan ne kadar doğrudur bilemem. O yüzden uzmanlıktan astsubaylıga geçişi merak ettim.
Askere gidince sen askerdeyken alım olursa komutanlarına durumu anlatırsın. Birde komutanlarınla aranı çok iyi tut. Kavgaya falan karışma. Komutanların o zaman senin uzman olman için olabildiğince yardım ederler. Örneğin seni fiziki mülakata bile kendileri eğitip hazırlayabilirler.
Yedek Astsubay olmak için 2 yıllık önlisans bitirip askere gitmek gerekiyor. Oradada yedek astsubaylığın çıkacağının garantisi yok. Genelde meslekçi ve güvenlik bölümü vb. okuyan 2 yıllık mezunları yedek astsubay yapıyorlar.

Yoklama yaptirmadiysan gitmeyebilirsin.

Benim nacizane tavsiyem KPSS'ye gir disaridan alimlari dene. Ayrica evet iceriden alimlar oluyor. Uzmanligi kazanmak cok kolay eger bir saglik sikintin yoksa. Spor yapmays basla o halde. Iceriden alinabilirsin.

Şimdi şöyle bir senaryo olur. Uzman çavuş olursun ondan sonra içeriden alım olunca astsubaylık için denersin olabilirsen olursun olamazsan elinde hala mesleğin olur. Uzman çavuşken içeriden alım olunca zaten komutanına daha önceden söylersin haber versin diye bağlı olduğun komutanında alım olacağında sana şartlarını vs. söyler. Sende ona göre aksiyon alırsın. Uzman çavuş olunca işe başlarken sözleşme imzalıyacaksın öyle kafana göre istifa edemezsin. Tazminat durumu olabilir.

Askere gidince sen askerdeyken alım olursa komutanlarına durumu anlatırsın. Bir de komutanlarınla aranı çok iyi tut. Kavgaya falan karışma. Komutanların o zaman senin uzman olman için olabildiğince yardım ederler. Örneğin seni fiziki mülakata bile kendileri eğitip hazırlayabilirler.
Yedek Astsubay olmak için 2 yıllık ön lisans bitirip askere gitmek gerekiyor. Orada da yedek astsubaylığın çıkacağının garantisi yok. Genelde meslekçi ve güvenlik bölümü vb. okuyan 2 yıllık mezunları yedek astsubay yapıyorlar.

Hocam bir de biliyorsanız eğer astsubaylık sınavını kazandıgımızda okulda neler ögretiyorlar? Normal üniversite gibi matematik, edebiyat gibi o tür derslerleride gösteriyorlar mı yoksa sadece askeri dersler mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı