Bir yazılım mühendisi neleri bilmeli?

627879

Decapat
Selamünaleyküm herkese hayırlı sabahlar öncelikle. 11. sınıfa geçtim ve bu yaz tatilinde ders çalışmanın yanı sıra kendimi bu alan için geliştirmek istiyorum. Bu işlere yeni başladım ve bilenlere danışmak istedim. Bir yazılım mühendisinin hangi konularda kendini geliştirmesi önemlidir? Backend, frontend gibi web site konuları vs. varmış ama dediğim gibi bildim yok. İngilizcemi geliştiriyorum. Bu yaz tatili ile matematikteki eksiklerimi düzeltmeye çalışacağım. Onun dışında yazılım olarak ne öğrenmem ileride faydama olur? Bu konular hakkında bilgi sahibi olmak için size danışmak istedim. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Bölüm olarak bilgisayar mühendisliği seçmeyi düşünüyorum ileride. Dediklerim dışında önemli olan bir şey var mıdır?

Hicbirsey ogrenmeye çalışma. Sinava çalış. Adam gibi bir okul kazandiktan sonra çalışacak bos vaktin olacak.

Hiçbir şey ogrenmeye çalışma. Sinava çalış. Adam gibi bir okul kazandiktan sonra çalışacak bos vaktin olacak.

Hocam dersten arta kalan vaktimde canım sıkılıyor ve sevdiğim işle uğraşmak istiyorum. En azından bir altyapı olması için öneriniz yok mudur?

Cidden kafanizi asla doldurmayin derim. Hani cok da merakiniz varsa istediğiniz okulun 1. dönem öğretti dile (Java, C++) bakabilirsiniz.

Hocam aslında dediğinizi yapmak istiyorum üniversitede öğrenirsin diyor herkes. Dışarı çıkıp takılmak istiyorum fakat gezebileceğim arkadaşım çok az ve onlarda pek benim kafamda değiller.(yani bir nevi arkadaş sayılmaz onlarda.) O sebeple neredeyse tüm günüm evde bilgisayar başında geçiyor. Yatana kadar oyun oynamak ve video izlemek istemiyorum. Spora başlayacağım ama maksimum 2 saat geçirir oraya gidiş gelişle birkikte. O sebepten oyalanacak bir aktivite bulmaya çalışıyorum fakat hala bulamadım. Öneriniz için teşekkür ederim. En iyisi derslere odaklanmak sanırım.

İleride kendi şirketimi açmak istiyorum o nedenle şimdiden bir yatırım yapmam gerekir diye düşündüm, üniversite yeterli olacaksa çalışmaya gerek yoktur o zaman.

Oyle hocam. Kütüphaneye gidin calismak için. Hava alın yuruyus yapın. Universitede bol bol zamaniniz olacak bunlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…