Bir yazılım nasıl ISO dosyasına çevrilir?

Sistemdeki Sorun

Hectopat
Daha fazla  
Bir yazılım ISO dosyasına nasıl çevirilir? Mesela bir Python dosyasını ISO dosyasına çevirip sanal makinede açmak istiyorum. Yapabilir miyim?

Bir yazılım ISO dosyasına nasıl çevirilir? Mesela bir Python dosyasını ISO dosyasına çevirip sanal makinede açmak istiyorum. Yapabilir miyim?
bu video işinize yarayabilir
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Boot edilebilen bir şey mi yapmak istiyorsun yani?

Python ile boot edilebilen bir şey yapılmayabilir. Boot edilen bir programlama diline entegre olabilir belki.

Nasıl yani pek anlamadım

1. Sanal makineye Linux kuracaksın.
  2. Linux'a mingetty kuracaksın. Sonra da yapılandıracaksın. Bana kalırsa depolama kullanımını dert etmeden Ubuntu kur. Yaptığın işi anlayınca daha minimal çözümlere yönelirsin. Ubuntu server minimal kuracaksın. Kurulumdan sonra sistemi yapılandıracaksın.
    1. sudo apt-get install mingetty komutuyla sistem açılınca otomatik giriş yaptıracak paketi kur.
    2. nano /etc/init/tty1.conf komutuyla tty1'in başlatma emrini düzenle. Exec'li satırı şununla değiştir: exec /sbin/mingetty --autologin root --noclear tty1
    3. CTRL S ve CTRL X basarak Tty'ye geri gel.
    4. Süper User'e geçiş yap. sudo su yaz, şifreni gir.
    5. Süper userin Bashrc'sini düzenle. Senin programı bu komut açacak. nano ~/.bashrc
    6. Buraya programını başlatacak komutu yazacaksın. Örneğin: cd program; python3 ~ /main.py
    7. Yine CTRL s CTRL X ile çıkış yap.
    8. Artık nasıl yüklersin bilmem, programını bu işletim sistemine yükle. Bence GitHub'a yükle, sonra sisteme yükle. git clone https://github.com/hello/mello.git
    9. Klasöre indirir büyük ihtimalle. Bashrc dosyanda farklı klasör belirttiysen düzenlersin.
    10. Sisteme reset at, dene bakalım çalışıyor mu programın.
    11. Çalışıyorsa iyi. Sanal makine dosyanı kullanabilirsin. Veya onun ISO'sunu çıkartabilirsin.
      1. Bunun gibi programlar var, ama hiç kullanmadım. https://sourceforge.net/projects/vhd2iso/
      2. Kurulum diskinden başlatıp, diğer diski dd ile başka diske yazıp onu ana makineye taşıyabilirsin.
        1. Sisteme 3 disk takılacak. Kurulum diski, kurulan disk ve çıktı diski.
        2. Kurulum diskinden sistemi başlattın. Kurulum yapmayacaksın, terminal açacaksın. Arch'dan başlatırsan direkt terminal gelir zaten karşına.
        3. Diskin /dev/sda olabilir belki, belki de /dev/sdz; bu değer sistemdeki disklere göre değişir. fdisk -l ile diskleri görebilirsin.
        4. Çıktı diskini bağlayacaksın. mount /dev/çıktıdiski /mnt
        5. Kurduğun diski, çıktı diskine yazacaksın. dd if=/dev/kurdugunDisk of=/mnt/sistem.iso status=progress
    12. Çıktı diskini Windows'a sağ tıklayıp bağlayıp içindeki ISO'yu alabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…