Bir yerde çalışmak

Elussi0n

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Lise 2. sınıfa gidiyorum. Derslerle aram iyice açıldı 6. sınıftan bu yana derslerim hep kötü. Artık hiçbir şey anlamıyorum içimden ders çalışmak da gelmiyor. Sizce bir yerde çalışmak iyi bir fikir mi? Hem gelecekte bir iş sahibi olmak açısından hem de ufak ufak para kazanmak açısından.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lise düz lise ise bırakıp açık liseden devam et bu sırada da çırak olarak bir işe gir işi kavrayama çalış. Bu tavsiyeler hayat kurtarır bak kulak ver. Usta olduğunda, mesela dış cephe veya tesisat ile alakalı olabilir, direk yurtdışında iş kovala. Burada el işçiliğine ustalara değer verilmiyor ama işinin ehli isen Yurtdışında başlarda biraz koşturursun rayına oturur güzel yaşarsın.

Meslek lisesi ise liseyi bitirip o meslek ile ilgili üniversiteyi okuyup o işte ustalaşman gerekiyor.

Eğer gireceğin yer büyük bir şirket ise gelecekte işsiz kalmazsın. Ancak ne olduğu belirsiz bir firmada çalışırsan bilgi birikim edinirsin, iş bulmak ne kadar kolay olur orasını bilemem.
Mesela ben uluslararası bir şirkette çalışıyorum, şu anda taşeronum ve yakın bir zamanda şirketin bünyesine gireceğim. Eğer sen asgari ücrete laf etmezsen ve biraz ağır yüklere dayanabilirsen bir süre sonra yaptığın işi başkasına yaptırır ve şef olursun. Ancak 16 yaşındaki birisine sigorta yapılamayacağı için işe alınmazsın, o yaşta da iş sahibi olmak mantıklı değil. Onun yerine zamanını boşa geçirmemek adına garson vs. olabilirsin. Zamanı gelince büyük şirketlere girmeye calısırsın.

Son düzenleme:
Lise düz lise ise bırakıp açık liseden devam et bu sırada da çırak olarak bir işe gir işi kavrayama çalış. Bu tavsiyeler hayat kurtarır bak kulak ver. Usta olduğunda, mesela dış cephe veya tesisat ile alakalı olabilir, direk yurtdışında iş kovala. Burada el işçiliğine ustalara değer verilmiyor ama işinin ehli isen yurtdışında başlarda biraz koşturursun rayına oturur güzel yaşarsın.

Meslek lisesi ise liseyi bitirip o meslek ile ilgili üniversiteyi okuyup o işte ustalaşman gerekiyor.

Okumayan adamı ne yapsınlar hocam yurt dışında? Hocam bir de her kafası esen yurt dışına gidebiliyor mu?

@Karamurselee Okumayan adama ihtiyaçları yok, yeter ki gideceği ülkenin geleneklerini bilsin ve onların dilinde kendini tanımayabilsin. Tabii her ülke için geçerli değil ama genel olarak gitmek kolay, konsolos başvurusu ile oradan oraya koşturman dışında zorluğu yok. Her kafasına esen gidemez, önemli olan senin kariyerin. Eğer işinde iyiysen ve CV'nde bu yazıyor ise, mesela ''Bla Bla şirketinde 5 yıl çalıştı, herhangi bir olumsuz durum yok'' gibisinden yazar ise şirketler direkt işe alır. Ama öyle aniden kafan esti diye gidersen anında bitersin.

@Karamurselee okumayan adama ihtiyaçları yok, yeter ki gideceği ülkenin geleneklerini bilsin ve onların dilinde kendini tanımayabilsin. Tabii her ülke için geçerli değil ama genel olarak gitmek kolay, konsolos başvurusu ile oradan oraya koşturman dışında zorluğu yok. Her kafasına esen gidemez, önemli olan senin kariyerin. Eğer işinde iyiysen ve cv'nde bu yazıyor ise, mesela "bla bla şirketinde 5 yıl çalıştı, herhangi bir olumsuz durum yok" gibisinden yazar ise şirketler direkt işe alır. Ama öyle aniden kafan esti diye gidersen anında bitersin.

Hocam olayı anlatamadım herhalde diploması olmayan birini zaten gidip de şirkete almazlar ki? :D sen ağzınla istersen kuş tut işi bilen adam yerine diploması olan adamı alırlar. :D.

Okumayan adamı ne yapsınlar hocam yurt dışında? Hocam bir de her kafası esen yurt dışına gidebiliyor mu?
Yurtdışında çok değer veriliyor ustalara. İlk iş yurtdışındaki Türk firmalarında iş kovalamak yavaştan nam salmak. Sonra bir iki sene çalıştıktan sonra yabancı firmalara sığınabilir.

Okuyarak Work and Travel ile de çıkabilir dışarı. Bir çok yol var. En kötü 2.000 dolar ile gidip bir araba kiralayıp paket dağıtımı yapar GTA Vice City görevleri gibi paketi alıp adrese götürüyorsun günde 150$ civarı kazandırıyor.

@Karamurselee Hayır tam tersi, diploman var diye iyi olduğun anlamına gelmez. Eğer işini biliyorsan ve kariyer edinmişsen okuyandan önce gelirsin. Bu tarz işlerde bilgi birikim önemlidir. Mesela benim şefim yani müdür gibi bir şey, daha üniversite öğrencisi. Yani okulu bitirmedi, diploması yok ama orta kademede birisi. Yani her şey diploma değildir, o işleri geçin lütfen. Türkiye'de yüksek lisans okuyup iş bulamayan onlarca tanıdığım var, ancak 18-19 yaşında bir işe başlayıp kariyer edinen ve şu anda krallar gibi yaşayan birçok kişi gördüm. Sırf bu yüzden 18 yaşında olmama rağmen uluslararası şirkete girdim ve orada kariyer yapacağım, sonra ver elini Güney Kore.

Lise düz lise ise bırakıp açık liseden devam et bu sırada da çırak olarak bir işe gir işi kavrayama çalış. Bu tavsiyeler hayat kurtarır bak kulak ver. Usta olduğunda, mesela dış cephe veya tesisat ile alakalı olabilir, direk yurtdışında iş kovala. Burada el işçiliğine ustalara değer verilmiyor ama işinin ehli isen Yurtdışında başlarda biraz koşturursun rayına oturur güzel yaşarsın.

Evet en iyisi bu. Büyük hayaller peşinde koşulmuyorsa boşuna üniversite için kasmanın bir anlamı yok en azından bir mesleğin olur. Şimdiden bir meslek bul kendine.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı