Alicem ALAT
Hectopat
Daha fazla
Sigara veya alkol gibi alışkanlıklarım yok ve parayı harcayacağım bir yer de yok yavaş yavaş biriktireceğim.Yaşınız çok değil ama yine de belirteyim. Sigara alışkanlığınız varsa sistem toplamayı, para biriktirmeyi unutun. Vasıfsız eleman olarak beden işi gerektiren işler dışında iş bulmak biraz zor. Bir mesleğiniz olacak ki masa başı (vücut yormak yerine zihin yoran işler) iş bulma kapısı açılsın. Bir 10000 TL kazanmak kolay değil. Hedeflerseniz başarırsınız, bundan şüphe etmeyin. Gerekirse bu 1 sene olarak belirlediğiniz süreyi artırabilir veya daha öncesinde ekran kartsız sistem toplayabilirsiniz. 3-4 bin TL civarına gayet sağlam bir Skylake sistem toplanabilir. Sonrasında 3000 TL'lik ekran kartı takviyesiyle her oyunu en üst ayarlarda açabilecek bilgisayar bilgisayar sahibi olunur.
Konuda da belirttim tanıdığımın oğlu benimle aynı yaşta iş İstanbul'da olduğu için biraz zorlanabilirim ama onda sıkıntı çıkmazsa gerisi çorap söküğü gibi gelir.Kardeşim öncelikle abi tavsiyesi olarak aynı işi ben düşündüm de okuyan adamız, ne de olsa yaz tatilinde 3 ay çalışmayla bile adamın bir tarafı terliyor, çok yoruluyor. Mesela aynı hevesle tarlada çalıştım ben 5000 kazanırım 3 ayda diye. Sabah 6 akşam 6, 35-40 derece sıcakta çalışırdım. Bu sene de çalışacağım orası ayrı ama yılmaman gerek. 2-3 gün gidip bırakacaksan heveslenme bile. Dışarıdan bakınca ohoo ne var onu kazanmakta diyor insan ama göründüğü gibi hiç değil onu söyleyeyim. Ama yok çok yoruluyorum dayanamam falan diyeceksen abi tavsiyesi 1 hafta dayanman gerekecek, geri kalan zamanda vız gelip tırıs geçer. Alıştıktan sonra ağrı sızı yorgunluk kalmaz. Haydi rastgele.
Parayı harcayacağım bir yer yok ve tek planım iyi bir bilgisayar.Paranı dikkatli kullanırsan ve sıkı çalışır isen olur. Ama birikim yapmak zordur. Bazı şeyleri ertelemek gerekecek. Hesaplı davranır isen başaracağını düşünüyorum.
Şu anda hiç ders çalışmıyorum zaten ama bir sıkıntı yaşamadım (ortalamam 89.65) bir sıkıntı yaşarsam anında işi bırakır derse yönelirim.Bence aynı sürede oturup ders çalışsan ve sonuç olarak ailenden 3000-4000 TL para alıp, her ne kadar 10000 TL'lik sistemle kıyaslanmasa da işini gören gayet iyi bir sistem dizersin. Tahminimce derslerinle ilgilendiğin için ailenle de aran iyi olur. Hem de ileriki hayatına yatırım yaparsın, üniversiteden sonra adam gibi bir mesleğe geçersin. O paraları kazanır ve nice sistemler toplarsın. Öbür türlü zamanının 1 yılını buna harcar, kalan zamanı PC başında geçirir, 18-20 yaşından sonra düşük bir üniversiteye gider (belki de hiç gidemez) ve yine aynı zorlukla bu sefer sırf kendini geçindirmekte zorlanırsın. Bence bu gün için uğraşma, geleceğine yatırım yap.
Şu anda hiç ders çalışmıyorum zaten ama bir sıkıntı yaşamadım (ortalamam 89.65) bir sıkıntı yaşarsam anında işi bırakır derse yönelirim.
O yüzden gidilmek istenen üniversiteye göre denemelerdeki puan(net) yakınlığı göz önüne alınılmalı, yazılı notları oldukça aldatıcıdır. Ayrıca konuyu bilme oranına bakılmalı o konuyla ilgili bir test çözüldüğünde zor soruları çözme oranı da (bazı sorular uzaydan gelmiş gibi görünüyorsa sıkıntı büyük zaten) bulunulan konumu ölçmede etkilidir.Maalesef şuan özel okullar ve devlet okulları şişirme yapıyor notlara, çok nadir duyuyorum sözlülere az puan veren okullar o okullarda zaten teog yada sbsden iyi almış öğrenciler gidiyor; yani gerçek okuldaki performansınızı ve ne kadar çalıştığınızı siz biliyorsunuz. Ayrıca son sene çok çalışırım yazın çok çalışırım gibi ifaderlede kendimizi kandırmamız gerekiyor çünkü o masanın başına geçince duvar bile ilgi çekici geliyor maalesef