Bir zam da Spotify’dan geldi!

Ben Spotify kullanmayı 2-3 ay önce bıraktım neden boşa para vereyim ki üstüne şu an zam da geldi kötü bir durum cidden. Myt müzik kullanarak her istediğim şarkıyı dinleyebiliyorum.

Ayda 1 paket az sigara içer universiteli gençler olay çözülür. Spotify 2017'de 4 dolar falandı şimdi 2 küsur dolar, ucuzlama var aksine.

@Nalkapon, Türk çalışan TL kazanıyor, dolar kazanmıyor.

Yıllara bakınca cep telefonu hariç elektronik veya Digital ürünlerde büyük bir değişme yok bazılarında ucuzlama var. Dolar bazında global alım gücü asgari ücretlide değişmemiş, beyaz yakada ise düşmüş, iç piyasa enflasyonu da siyaseti bağlar. Yabancı markalar Türkiye fiyatlama stratejisinde kim ne kadar dolar kazanıyor onu hesaba katıyor. Çoğunluk neyse ona göre fiyat biçiyor sadece etiketin görüntüsü TL'ye çevriliyor.

@Nalkapon, elbette her şirketin kendisine göre bir politikası olur. Bazı şirketler de sürümden kazanmak adına, bazı ülkelerdeki fiyatını düşük tutabilir. Yapmak zorunda mı? Değil elbet.

Adamların mantığı tamamen ülkede ortalama gelire göre fiyat biçmek. Yani fiyatlamaya bakarken işte Türkiye'de kiralar çok pahalılanmış, işte yeme-içme-sosyalleşme de nasibini almış biz buna göre ayarlayalım demiyorlar ki ayarlayamazlar da. Yaşam maliyetinin fiyat aralığı çok geniş. Kira+faturalar sonrası elde kalan "disposable income" yani "harcanabilir gelirin" içinden geçen şey iç piyasadaki enflasyondur. Bu da adamları bağlamıyor, ülkenin iç sorunu kendisi çözsün ben globalde size gayet iyi fiyat veriyorum düşük gelirli ülke olduğunuz için diyor ve geçiyor. Şu kısacık bilgi bile sorunun dışarıda değil de içeride olduğuna dair bir ipucu . Benim şahsen adamlara diyecek bir şeyim yok. Zam normal, anormal olan iç piyasa ve yaşam maliyeti .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…