Eğer bir zaman makinesine sahip olsaydınız 1900-1950 tarihleri arasında hangi tarihi olaya şahit olmak isterdiniz ve neden?
Ben 1. Dünya Savaşı'na ve Kurtuluş Savaşı'na şahit olmak isterdim.
1. Dünya Savaşı
1. Dünya Savaşı'na şahit olup Türk'lerin 8 farklı cephede verdikleri mücadeleyi ve özellikle Çanakkale Cephesini görmek isterdim. Seyit Onbaşı'nın 215 kilogram ağırlığındaki top mermisini sırtlayarak top kundağına yerleştirişini görmek isterdim.
Kurtuluş Savaşı
Kurtuluş Savaşı'na şahit olmak istememin sebebi ise milletimizin nasıl tek yürek olduğunu, yaşlısının gencinin nasıl vatan için canları pahasına mücadele ettiğini görüp milletimiz adına daha da gururlanmak ve yaşadığımız toprakların ne zorluklarla alındığını görüp değerini daha iyi bilmek olurdu.
Benim cevaplarım bu şekilde. Sizin de cevaplarınızı bekliyorum. Şahit olmak istediğiniz olaylar benimkiyle aynı bile olsa sizin de nedenlerinizi merak ediyorum. Bu soru benim İnkılap Tarihi performans ödevimdi. Lütfen soruyu yanlış anlamayın neyi değiştirirdiniz demiyorum neye şahit olmak isterdiniz diyorum. Askerlerimizin eline lazer silahı verirdim gibi şeyler yazmazsanız sevinirim