Birçok Sanal Makine İçin Windows 11 Desteği Kesildi

@350070 XP neden bu kadar seviliyor?
Ben bir türlü sevemedim.

Ben de hiç sevmem.
Microsoft Forum'da bir XP Remastered çıksın yazmıştı, diğer bir kişi de oyun şirketi mi bu diye çıkışmıştı. Biraz komik buldum, burada yazdım bende.

Hem kullanıcılar, hem de Microsoft haklı. Evet tarihi eserlere Windows 11 kurup başının ağrımasını istemiyor Microsoft ama sistem gereksinimleri bayağı katı yani bence 5.nesil işlemcilere kadar inmeli. TPM 2.0 ve Secure Boot gerekli olabilir ama minimum değil, önerilen sistem gereksinimleri olmalıydı.

NT çekirdeği o kadar kompleks bir çekirdek haline geldi ki, MS bile mayın tarlasında yürürmüşçesine ilerliyor. Sağlıklı çalışıp çalışmadığını görmek için yüksek sistemler istiyorlar bence, çekirdek düzeltmeleri yapıldıysa. Hatırlarsanız Vista'da da NT 6.0'a geçilmişti ve çok bug vardı. 7 ile (NT 6.1) düzeltmişlerdi. Aynı şekilde Windows 2000'de NT 5.0 denendi ve XP'de 5.1'e geçildi.

Microsoft'un çekirdek patch'leri getirdiğini ve bunu test ettiğini düşünüyorum bu makineler aracılığıyla.

Sanal makine desteği saçma olsa da gereksinimleri ben doğru buluyorum. Microsoft hem eski hem yeni PC'ler için uyumluluk getirdiğinde sorunlar çıkabiliyor. MS neden senin 4-5 yıllık bilgisayarınla uğraşsın ki? İşlemci konusunda ise Intel Core 7.Nesil için i7-7700/K ve i5-7600/K desteği getirikebilir veya AMD Ryzen 1000 serisi ile Intel Core 7.Nesil desteği kademeli olarak getirilebilir. TPM, Secure Boot güvenlik için oldukça mantıklı. UEFI da bence zorunluluk artık. 32-bit olmamasını da mantıklı buluyorum, 32-bit çoktan ölmüştü. Bir de GNU/Linux ile Windows 7 fanboyları da doluşmuş . İnternet bağlantısı zorunluluğunu ve Microsoft Hesabı zorunluluğunu ben de saçma buluyorum.

Windows 11 yenilikçi özellikleri var. Hatta @Ellie Williams ile aptal bir konu için tartıştık.
Lakin Windows 10'u tüm Windows'lara göre daha çok seviyorum. 7'de güzel.

Sanal makinede kullanılmaması da kullanıcılar için kötü bir haber. Yenilikçi değilmiş o kadar.
Tabi yenilik istiyorsanız ne kullanacağınız bellidir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…