Birden fazla ethernet takınca internet kopması, yeni bağlatılan modemde hiç internet olmaması

Mnpea

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 1.5 aydır nedenini bulamadığım sorunla uğraşıyorum. 11 yıldır sıkıntısız Superonline kullanıyorum ama geçen ayın başı cihaz fark etmeksizin 2. Ethernet kablosu aktif olduğunda internette aşırı yavaşlama, oyunlarda sunuculara bağlanamama ve kablosuz ağa bağlı olan telefonları internetten atmaya başladı. Serverlara bağlanamadığımdan kaç kez ban yedim sayamıyorum artık. Kardeşimin bilgisayarının power tuşuna basmamla internetin kopmaya başlaması bir oluyor. Sadece ben veya o tek bir kişi kablolu kullanırken bir sorun çıkmıyor. Farklı cihazlarla kablolarla defalarca denedim sorun aynı. Arıza kaydı oluşturuldu, sağ olsunlar ekip hiç gelmeden uğramadan sorun çözüldü olarak işaretlendi. Bizden kaynaklı problem yok dediler ve arıza kaydı açmayacaklarını söylediler. Taahhütün bitmesine 2 ay kaldığı ve umudu kestiğim için Türk Telekom bağlattım sadece kendim kullanırım diye; daha 1 hafta olmamıştır. O da 3 gün dayanabildi. Dün sabah kalktığımda internet ve dsl ışıkları sönüktü. Internet ışığı bazen kırmızı yanıyordu. Aradım direkt hattınızda problem var denilerek arıza kaydı otomatik oluşturuldu daha derdimi anlatamadan. Neyse bugün teknik ekip geldi, sorunun bizim tarafımızdan kaynaklı olduğunu kısa devre yaşandığını söyledi ve bizim dışımızda diğer dairelerde sorun olmadığını tesisatçı çağırılması gerektiğini söyledi. Dayım usta hem inşaat hem elektrik işlerinden anlar, kendisi baktı kısa devre olmadığını tesisat açısından bir problem olmadığını söyledi. Yine de elektrik tesisatçısı çağıracağım ama olurda sorun tekrar çözülmezse diye sizlere danışmak istedim. Sorunun kaynağı ne olabilir? Kardeşim şu an tek başına kablolu bağlandığı için rahat şekilde oynuyor. Ben de elimde interneti olmayan modemle kaldım. 🙃 Birden fazla ethernet kablosu bağlayınca internetin kopmasına mı, kurulalı 1 hafta olmayan internetin çalışmamasına mı yanayım. Umarım anlatabilmişimdir içinden çıkamadım çünkü bu durumun.

Hocam modem kaç yıllık? Eski modemlerde bu tür sorunlar olabiliyor bizde de aynı sorun olmuştu 2020 gibi değiştirmiştik. Bir de en kısa sürede Superonline'den kurtulmanıza dilerim. İnternette sürekli sıkıntı yaşayan biri gibisiniz. Turkcell ve TurkNet'in teknik desteği çok kötü. TurkNet yine Türk Telekom'u aratarak kurtarabiliyor ama Turkcell gerçekten vahim. Bilgisayar için interneti kablosuz yapan cihazlar var onları kullanabilirsiniz.

Hocam modem kaç yıllık? Eski modemlerde bu tür sorunlar olabiliyor bizde de aynı sorun olmuştu 2020 gibi değiştirmiştik. Bir de en kısa sürede Superonline'den kurtulmanıza dilerim. İnternette sürekli sıkıntı yaşayan biri gibisiniz. Turkcell ve TurkNet'in teknik desteği çok kötü. TurkNet yine Türk Telekom'u aratarak kurtarabiliyor ama Turkcell gerçekten vahim. Bilgisayar için interneti kablosuz yapan cihazlar var onları kullanabilirsiniz.
Hocam benimde aklıma ilk modemden kaynaklı olabileceği gelmişti, takıldığından beri değiştirilmemişti. 2 hafta önce WiFi 6 modem takıldı sonuç aynı oldu maalesef. Bu zamana kadar hiç sorun yaşattırmamıştı Superonline ama teknik ekibin hiç gelmeden çözüldü işaretlemesi, iyileştirme yapınca çözülür demeleri ve bizden kaynaklı değil denip bırakılması soğuttu açıkcası. Dediğiniz cihazlara kaldım gibi gözüküyor şuanlık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı