Seri kodlarından belli oluyor ne zaman piyasaya sürüldüğü. Onu öğrenip, onu sorgulayabilirsin. aşırı karlı diyemem ama ben kart alırken piyasada onları bulmak kolaydı. RTX ararken zaman kaybetmek istemedim, amd ile başladım sonra ne bulduysam sisteme eklemeye başladım. Yani sorunun cevabı; evet, ikisi ile birlikte kazım yapılabiliyor.2. el olarak almayı düşündüğüm ekran kartının hangi ayda piyasaya sürülmüş olduğunu nasıl anlayabilirim?
Acaba aynı anda NVİDİA ve AMD kart ile mining yapabilir miyim? Çünkü eğer AMD ile kazım yapmak daha hesaplıysa, AMD de alabilirim.
Konuyu açtığım gün 1 günlük ceza alınca, forumlara geri dönme şevkim kırılmıştı. Şimdi aklıma gelmişken bakayım dedim birçok kişi yazmış ilginiz için teşekkür ederim hepinize. Anladığım kadarıyla RTX 3060 kartları, diğerlerine göre daha nazlı olan bir model. Kilidi olsun yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi dummyplug olsun... RTX 2060 ile yeni kazım yapmaya başlamışken bu aralar yeni bir kart almayı düşünüyorum ama 2. elde 10K'lı belki daha fazla olan bu 3060'ları alıp bu şekilde sorunlarla uğraşmak bana bayağı bir eziyet gibi geliyor. Bunun yerine bulabilirsem uygun RTX 3070 veya RTX 2070 üstü modellere bakmaya karar verdim. Kriter olarak 40 mh/s ve üzeri versin yeter. Sizlerin de önerdiği bir fikir olursa paylaşmanızı beklerim. Ekran kartlarının kaç mh/s değerler verdiğini gösteren siteler var mı?
Seri kodlarından belli oluyor ne zaman piyasaya sürüldüğü. Onu öğrenip, onu sorgulayabilirsin. Aşırı karlı diyemem ama ben kart alırken piyasada onları bulmak kolaydı. RTX ararken zaman kaybetmek istemedim, AMD ile başladım sonra ne bulduysam sisteme eklemeye başladım. Yani sorunun cevabı; evet, ikisi ile birlikte kazım yapılabiliyor.
Eki Görüntüle 1074046
Hocam bu resimdeki mh değerleri belki işine yarar. Almadan önce hangi kartın hangi ayarlarda kaç mh verdiğini görebilirsin. Tabi bu değerler sadece ethash değerleri. Yani Ethereum kazımında alınan değerler. Aynı zamanda bu ayarlar hangi kart ile (marka ve VRAM modeli fark etmez) en stabil kazım yapabileceğini gösteriyor. Bu arada sadece NVIDIA kartlar için bulabildim. Umarım işinize yarar.
Sanırım AMD taraflarında mining için modlama muhabbeti var. Araştırmadım ama beni zorlayacak gibi geldi o yüzden pek düşünmedim AMD'yi. Eğer bu modlama zor bir şey değilse bu markanın kartlarını da düşünebilirim öyleyse.
Böyle bir listeyi daha önce görseydim. Ekran kartlarının hasrate performansını not almak için teker teker YouTube kanallarını gezmezdim. GTX serileri hariç diğerlerini kendim araştırıp not aldım. AMD için de liste varsa onu da alabilir miyim? Tekrar o kadar video bakmak istemiyorum.
Görürsem bende eklerim buraya, şimdiden teşekkür ederim.AMD için araştırma yapmadım maalesef. Bendeki kart NVIDIA olduğundan sadece ona odaklanmışım demek ki. Ama yabancı forum sitelerinde oluyor genelde bu tarz paylaşımlar. Denk gelirsem paylaşırım inşallah.
Modlama falan ne demek bilmiyorum diyebilirim. Takıyorsunuz ve çalışıyor.Görürsem bende eklerim buraya, şimdiden teşekkür ederim.
merhaba ustam asus phoenix dediğin tek fanlı modelmi acaba bende 2. kart eklemeyi düşünüyorum ilk kart 6700xt 3060 düşünüyorum fakat 8k den aşagı yok senin asus phoenix tek fanlı ise yanlış anlamadıysam 6bin tlye buldum çok uygun benim için şuan herhangi bi sorun yaşadınmı kartla ilgili ve ne kadardır kullanıyorsun acaba bilgilendirirmisin beni gerekirse özelden teşekkürederim şimdidenMerhabalar hocam;
Asus Phoenıx RTX3060 ile zorlanmadan 48,56 mh/s kazım yapılıyor windows da şuan bu kartla birlikte RTX3070 Suprımıx ve RTX2060 kullanıyorum gayet stabil çalışıyor 49-50 mh için Memory Clockta oynamak gerekiyor ancak stabiliteyi yakalamak için çabalayacağıma 1 mh eksik olmasını tercih ederim. Bu arada kart diğer 3060 serilerine göre daha küçük ve tek fanlı ancak bu durum herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Bu arada bu kart ile kazım yapmak için 470.05 sürücüsünü kurmanız gerekiyor bilginiz olsun. Birde asus olmasına rağmen MSI afterburn kullanıyorum ben. Not: T-Rex ile binance poolda kazım yapıyorum.
Hocam bildiğimiz markalar dışında bazı markalar var onlar için söylediklerinize harfiyen katılıyorum özellikle ikinci elde inanılmaz bir döngü mevcut elden çıkarmaya çalışan almaya çalışan ortada kalan vs o yüzden dikkatli olmakta fayda var. Global markalarda bu problem yok en basiti kullanmış olduğum Asus Phoenıx serisini kimse bilmez iken ben test ettim ve karttan inanılmaz memnunum hem küçük hem sessiz, serin ve az enerji harcayan bir kart.
Aynen tek fanlı model hocam yaklaşık 2. ayını doldurdu genel olarak sıkıntı yaşamadım en sıcak günlerde %85 fan hızıyla maksimum 60 derecede çalışıyor kart gayet sessiz. Bu arada asuslarda V2 ibaresi bulunan kartların LHR kilidi açılamıyor bilginiz olsun. Kartın büyün avantajlarına rağmen dezavantajı yok değil hocam en basit olayı riser de mh düşüyor şans eseri düşmediğine de denk geldim fakat stabil değil en stabil doğrudan anakart üzerindeki x16 slotunda çalışıyor. Riser mantığında x16 uzatma kabloları var ancak ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum. Diğer bir konu ise kart nazlı bir kart hiveos da ben 40mh gibi değerleri gördüm birazda alışkanlıktan dolayı windows ortamına geri döndüm ve şuan 49.5 mh da stabil çalışıyor ancak tüm sistemi hiveosa taşımaya engel bu durum bilginiz olsun. Aklınıza takılan başka bir şey olursa mesaj atmanız yeterli bildiğim kadarıyla paylaşırım hocam.merhaba ustam asus phoenix dediğin tek fanlı modelmi acaba bende 2. kart eklemeyi düşünüyorum ilk kart 6700xt 3060 düşünüyorum fakat 8k den aşagı yok senin asus phoenix tek fanlı ise yanlış anlamadıysam 6bin tlye buldum çok uygun benim için şuan herhangi bi sorun yaşadınmı kartla ilgili ve ne kadardır kullanıyorsun acaba bilgilendirirmisin beni gerekirse özelden teşekkürederim şimdiden
Bilmiyorum konu sahibi naptı ama kimse deyinmemiş. 3060 olması PCI exprex gen3. ve en az X8 port lazım bu porttan 2 tane olan anakartın varsa dummy plug ile 99 mh alabilirsin.