Birine yardım etmek saflık mı?

Arkadaşlar bugün defterimi birine verdim. Kontrol ettirdi içimde kaldı. Çünkü o yazmıyor etmiyor benim hakkım yendi. Hocaya söylemedim. Yine öyle bir şeyde kimse bana yardım etmezdi. Bir de arkadaşımın akbil bitti ben bastım. Geçenlerde basmamıştı bana neyse bozuntuya vermedim acaba ben enayi miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eyy yorgun savaşçım. İyilik en büyük erdemdir. Ancak iyiliğin kayıtsız kalmıyorsa iyiliğinden şüphe etme, sadece gereksiz iyilik isteyenleri reddetmelisin. Bunun ışında yaptığın her bir iyilik, bakış açınla birlikte bir erdem oluşturmaktadır. Hayırlı yolculuklar dilerim.

Akbile bir şey denmez ama defteri vermek saflıktan da öteye gidebilir sen - yemediysen yine de sıkıntı yok gibi.

Tekrar tekrar aldatılıp öğrenmiyorsan öyle denebilir.

Ama normalde her aldatılış bir tecrübedir, zamanla kimin iyi niyetli, kimin kötü olduğunu ayırt edecek duruma gelirsin.

Senin yardım ettiklerin de zor durumda sana yardım ediyorsa iyi insanlardır, o kişilerle arkadaşlığı geliştir.
Ama sonunda hep yardım eden sen oluyorsan, hiç umursamıyorsa o zaman bir daha o kişiden ve uydurduğu bahanelerden uzak durursun.

Bunun dışında genel bilgi:
Metro/Marmaray/Otobüs gibi kalabalık yerlerde ve meydanlarla camii önlerinde, İstanbul Bağdat Caddesi, Levent gibi semtlerin cadde ve sokaklarında birisi senden bir öykü uydurup ısrarla para istiyorsa yüzde doksan yalan söylüyordur.
Çünkü o tür çok kalabalık yerlerde sadece mafya türü çete kuranlar bekleyebilir, normal ihtiyaç sahibini bu tipler dövüp kovarlar. O tür yerlerde geçen 1000 kişiden 100'ü acıyıp para verse çok yüklü bir kazanç bırakır.

Yanına gelip konuşanlar da genelde yüzü temiz gözüken, kolay inanacağını düşündüğü kişileri hedef seçerler. Takılmadan ve teklemeden ard arda ezberlediği yalanları söyler, yani dürüst değildir rol yapar, oradan şüphelenebilirsin.
Çünkü gerçekten ihtiyacı olan kişi para isterken utanır, cümle kurmakta zorlanır. Aksine ezberlemiş gibi çok rahatsa yalan söylüyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…