Birini hayatının merkezinize koymak yanlış mı?

yücehnos

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba yaklaşık 6 ay önce sevgilimle Instagram üzerinden tanıştım neyse 4 aylık arkadaşlıktan sonra son 2 aydır sevgiliyiz. Bugünde 2. ay. İlk başlarda bu kadar sıkıntı çekmesemde şu an bu durum canımı sıkıyor. Takıntılı olmaya başladım değil basbaya takıntılıyım. Dışarı çıkmasın vs. İstiyorum. Tabii bunları istemem çok saçmayken bir de üstüne üstün aramızda yaklaşık 450km var. Neyse uzun uğraşlar sonucu bu hafta gitmeye karar verdim. Gidecektim ama son 2 haftadır çok toksik bir ilişki içersindeyiz. Sürekli kavga gürültü. Hem o iyi hissetmiyor hem ben. Geçmiş tecrübelerim sonucunda çok kez yarı yolda kaldım aldatıldım vs vs. neyse şu an da öyle bir şey yaşamaktan korktuğum için sürekli bir güvensizlik hissediyorum. O gerektiği yerlerde zaten açıklmasını hep yaptı yapıyor ama gene de güvenmekte zorluk çekiyorum. O dışarıda olduğunda telefonla uğraştığında bana mesaj yazmadığında hep bir acaba şüphesi yaşamaktan çok zorlanıyorum. Bunun ilacı nedir? Umursamaz davrandığımda onu da üzüyorum böyle saçma kaygılarım sonucunda da gene üzüyorum. O bensiz aktivite yaparken acaba ne yapıyor diye kafayı yiyorum. Ne iş, ne ders ne başka bir şey hiçbir şey yapamıyorum. Devamlı kontrol ediyorum. Aramız şu an soğuk toksik bir halde. Bende bunca şeye rağmen yanına gitmekte kararsız kalıyorum. Ya işler bu raddeyken her şey daha kötüye giderse diye düşünüyorum. Korkuyorum. Belkide bu kadar takmamak umursamamak lazım ama bilmiyorum. Artık çok yordu bu süreç. Konu bulamıyoruz. Sanki benden sıkılmaya başladı gibi hissediyorum. Hayatımın merkezine koyduğum birini kaybetmenin zorluğuyla baş başa kalmakta istemiyorum. Ne yapmam lazım nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum. Ona sorduğumda o da bilmiyorum demekle yetiniyor. Şimdi her şeyi bırakmak istemiyorum ayrılmak vs vs. çok seviyorum. Bir alışkanlık değil bu veya aylardır konuşmanın sonucu korku da değil. Çok seviyorum. Ama bu kadar sağlam olmayan bir ortamda kendimi yiyip bitiriyorum. Tavsiyeleriniz neler?

Uzak ilişkinin mutlak sonu. Haddime değil ama uzak ilişki yapmak kadar saçma bir şey yok. Biriyle tanışırsın sonradan yollarınız ayrılır eyvallah ama başka şehirdeki biriyle sanaldan tanışıp sevgili olursan normal böyle düşüncelere girmen. Hiç de yüz yüze buluşmamışsınız yanlış anlamadıysam, sadece telefondan konuşarak da ilişki yürütülmez yani.

Canım abim, yazdıklarını dikkatle ve üzülerek okudum. Bu kadar dolu hissetmen, bu kadar yorgun olman gerçekten kolay değil. Anlatımından da anlıyorum ki bu ilişkiye çok değer veriyorsun, çok seviyorsun, ama aynı zamanda içten içe de tükeniyorsun. Bu iki duygu bir arada yaşanınca insanın kafası da, kalbi de çok karışıyor.

Geçmişte yaşadığın hayal kırıklıkları şu anki güven duygunu zedeliyor olabilir, bu çok normal. Ama bu duyguların şu an yaşadığın ilişkiyi de yavaş yavaş zehirlediğini görmek lazım. Karşılıklı sevgi olsa bile, sağlıklı bir ilişki güven ve huzur üzerine kurulur. Sürekli şüpheyle yaşamak seni de, karşı tarafı da yoruyor.

Birini çok sevmek, ondan vazgeçememek ya da onsuz hayatı düşünememek bazen gözümüzü de kapatıyor. Fakat sevgiyle birlikte kendine de zarar verdiğini fark ettiğin noktada, biraz durup düşünmek gerekiyor. Uzaklık zaten başlı başına zor bir şeyken, üstüne bir de bu kadar tartışma, kaygı ve kontrol duygusu binince her şey daha da içinden çıkılmaz hale geliyor.

Şu an yanına gitmek konusundaki kararsızlığını çok iyi anlıyorum. Belki de önce biraz düşünmeye, konuşmaya, ne hissettiğinizi netleştirmeye ihtiyacınız var. Belki de bir süre kendine odaklanman gerekiyor. Bu ilişki seni büyütüyor mu, yoksa yavaş yavaş tüketiyor mu bunu sormakta fayda var.

Sevgi fedakârlık ister ama kendinden vazgeçmek çözüm değil. Umarım ne karar verirsen ver, kendini iyi hissedeceğin bir yol olur canım abim.

Sanal ilişki bence de mantıklı değil abim, ama inşallah her şey gönlüne göre olur.

Bence ilk öncelikle 450km öteden biriyle olman çok sağlıklı değil, şu an yaşamış olduğun durumu kızla samimi ve olgun bir şekilde tartışabilirsin. Ama bunu yaparken kızın senle empati kurabileceği şekilde anlat.

Bu işin yürümesi için kızın kişiliğide çok önemli zaten içinde çok az "bu kız güvenilir biri" gibi bir düşünce varsa kıza güvenmeyip kendini yiyip bitirmeninde bir mantığı yok. Ve telefondan mesaj ve arama aracılığıyla konuştuğun birine bu kadar değer yüklemenin doğru olup olmadığını kendi kafanda muhakeme etmelisin.

Üzmek istemem fakat sanal ilişkilerin benim perspektifime göre %95'i iyi bitmiyor. Sen bu ilişkinin devamında gene de kıza iyi davranmaya devam et ama iyi bitmemesi olası olduğu için kendini hazırlamaya bak.

bir de üstüne üstün aramızda yaklaşık 450km var.

Bu kısımdan sonra doğrudan okumayı kestim. Uzak mesafe ilişkisi zaten olmazken bunu takıntılı hâline getirmişsiniz. Kendinize yazık edersiniz, benden demesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…