Çözüldü Birinin ismi nasıl program kurarak ekrana yansıtılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
9
Yer
Antalya
Birisinin ismini bir program yaparak ekrana yansıtmak istiyorum, nasıl yapabilirim? Sadece Python bilgim var, PyCharm yüklü bilgisayarımda. Visual Studio indirmek zorunlu mu? Ya da PyCharm ile de yapılır mı? Nasıl yapılır? Hatta imkanınız olursa kodları atma şansınız var mı?

Çözüm
Öncelikle Visual Studio Code uygulamasını indirip Live Server eklentisini kurman lazım.(Birçok videosu var YT'de)

Ondan sonra bir tane dosya açıp içine index.html diye dosya oluştur.

Oluşturduğun dosyanın içine şu kodları yapıştır:
[CODE lang="html" title="HTML"]<!DOCTYPE html>
<html lang="tr">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>İsim</title>
<style>
body{
margin:0;
padding: 0;
}
#container{
position:absolute;
left: 50%;
top: 50%;
transform: translate(-50%,-50%);
}
#container h1{
/* İstediğin rengi yazabilirsin */
color: #000;
/* İstediğin boyutu ayarlayabilirsin*/
font-size:3rem;
}
</style>
</head>
<body>

<div id="container">
<!--Buraya istediğin ismi yerleştir h1'in içine-->
<h1>İsim</h1>
</div>

</body>
</html>[/CODE]

Ondan sonra sol taraftaki index.html iconuna gelip sağ tıkla. Oradan "Open with Live Server" seçeneğini seç. Site açıldıktan sonra F11'e bas ve tam ekran moduna al.

(Bu arada olabildiğince yapabileceğin bir şekilde yapmak için bazı şeyleri istisna olarak kullandım. Bunla istediğini elde edebilirsin. Eklemek istediğin bir şey olursa sorarsan yardımcı olurum. Çok basic bir kod yazdım ama işini görür. )

Öyle bir yazı çıkmıyor, ne yapmam gerek? Kusura bakmayın sizi de yoruyorum.

@Gokberk_DRY VScode'u açıp oradan sol tarafta yapacaksın. Görsel atıyorum.

Sağ tıkladıktan sonra "new file" diyeceksin ve index.html diye dosya oluşturup içine atacaksın kodu. Sonra o sol taraftaki index.html'in üstüne sağ tıklayıp "Open with Live Server" diyeceksin.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    49,9 KB · Görüntüleme: 33

Kodu yazdım hocam, şimdi ne yapacağım? Kusura bakmayın çok anlamıyorum.

@Gokberk_DRY CTRL+S yapıp sol taraftaki index.html dosyasının üzerine sağ tıkla ve "Open with Live Server" seçeneğini seç.

@Gokberk_DRY CTRL+S yapınca dosya kaydedilir. Sonra sol taraftaki index.html'e gelip sağ tıklayıp "Open with Live server" demeniz lazım. Eğer böyle yapamıyorsanız; açtığınız klasöre gidip index.html'e tıklayıp dosya gibi açılmasını sağlayabilirsiniz.

@Gokberk_DRY halledebildiniz mi?

Oldu, ama direk normal başlattım direk Edge'ye attı, böyle de olur fakat Live server ile açınca ne fark ediyor?

Oldu, ama direk normal başlattım direk Edge'ye attı, böyle de olur fakat Live server ile açınca ne fark ediyor?
Ben sana Live server eklentisini değişiklik yaparsan direkt CRTL+S yapınca yani kaydedince otomatik olsun diye kurdurttum ama onsuz da olur sorun yok. HTML dosyalarını açan browserı, PC Edge olarak belirlemiş ayarlardan değiştirebilirsin.

Lakin istediğin şeye şu anda yaptığın yeterli olur.

Arka planı nasıl siyah yaparım? isimin rengini değiştirebiliyorum fakat arka plan değişebiliyor mu?

@Gokberk_DRY evet değiştirebilirsin.

[CODE lang="css" title="CSS"]body{
background: #fff;
}[/CODE]

body'nin içine bu kodu da eklerseniz olur. Rengi yine dilediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…