Serseri tiplerin ve bazı kız/erkek grupların, yolda gördükleri kişilerle kendi aralarında dalga geçmesi olağan maalesef, bu bir gerçek. Ama sonuçta kendi aralarında bir şeye gülerken o anda sizinle göz göze gelmiş de olabilir. Sonuçta siz onlara bakarsanız yanlarından geçerken onlar da fark edip size bakıyor.
Ortaokul ve lisede bu tip şeyler yaşanıyor maalesef. Her sınıfta illaki sorunlu kişiler var. Ama üniversitede bayağı azalıyor o durum.
Şu anda kaç yaşındasınız, hala lise mi okuyorsunuz bilmiyorum ama size önerim sınıfta yanınızda yakın bir arkadaşınız olsun sizin de. Yani boş ve kendi halinde görünmeyin. Öyle kişilere daha çok sataşıyorlar, sizin de yanınızda birisi olması destek olur. Yanınızda birisi yoksa bile bir şeylerle kendinizi meşgul edin, boş boş durmayın. Hem kafanız dağılır. Dışarıda dolaşırken de mümkün mertebe serseri tipler varsa yol değiştirin. Ne olur ne olmaz, laf atmakla kalmayıp kavga çıkarmaya çalışabilirler. Onun haricinde, rastgele bir grup size laf attığını düşünseniz bile umursamayın. Sonuçta o kişiyi bir daha görmeyeceksiniz ve o da sizi unutacak.
Biraz detaylı yazdım ama olası senaryoları gözden geçirdim.
yoksa vesvese haline getirmeyin bu işi.